14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ , ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕ ΜΑΣΚΑ

Οι χθεσινές ανακοινώσεις της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως ήταν λίγο – πολύ αναμενόμενες. Η ημερομηνία 14 Σεπτεμβρίου για την έναρξη των σχολείων, ήταν λογικό να αποφασισθεί, καθώς στο Υπουργείο αλλά κυρίως οι ειδικοί περίμεναν να περάσει ο απαραίτητος χρόνος από την επιστροφή και των τελευταίων εκδρομέων του Αυγούστου.  Όσον αφορά την υποχρεωτική χρήση μάσκας, η Υπουργός τόνισε ότι η πολιτεία θα εφαρμόσει απαρέγκλιτα την πολιτική «κανείς στην τάξη χωρίς μάσκα» και πρόσθεσε:  «Η μάσκα είναι ό,τι πιο πολύτιμο σε καιρό πανδημίας. Η μάσκα είναι υποχρεωτική στα σχολεία. Δε θα μπαίνει κανείς στην τάξη χωρίς μάσκα. Ούτε μαθητής, ούτε καθηγητής ούτε γονιός, οποιοσδήποτε. Xρήση μάσκας απ’ όλους και στα λεωφορεία, οδηγούς, συνοδούς, μαθητές».

Αν υπάρξει κρούσμα…

Η κ. Κεραμέως αποσαφήνισε ότι εάν εμφανιστεί ένα κρούσμα κλείνει το τμήμα και γίνεται ιχνηλάτηση. Αν το κρούσμα είναι εκπαιδευτικός, και όχι μαθητής, γίνεται ιχνηλάτηση, και μπορεί να κλείσουν και περισσότερα τμήματα.

Ο μέσος όρος μαθητών και τα ολοήμερα

Η κ. Κεραμέως διευκρίνισε επίσης ότι ο μέσος όρος των μαθητών ανά τμήμα στην επικράτεια είναι 17 πανελλαδικά, ενώ σε Αττική – Θεσσαλονίκη 20 μαθητές. Για τα ολοήμερα σχολεία σχολίασε ότι είναι πολύ σημαντικό εργαλείο, δίνει περισσότερες δυνατότητες στα παιδιά να στηριχτούν παιδαγωγικά, περιορίζει την επαφή των παιδιών με τους πιο ευάλωτους.  Έκανε επίσης γνωστό ότι: «Ο πρωθυπουργός έχει δώσει το «πράσινο φως» για πόρους πάνω από 100 εκατ. ευρώ για περισσότερους εκπαιδευτικούς και για περισσότερα τμήματα για τα ολοήμερα. Προτρέπω τους γονείς να εγγράψουν τα παιδιά τους» δήλωσε.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ