17η Νοεμβρίου: Στάση εργασίας κήρυξε το Εργατικό Κέντρο Κορίνθου. Ποιό είναι το μήνυμά του για την 50η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Το Εργατικό Κέντρο Κορίνθου κήρυξε παγκορινθιακή στάση εργασίας για αύριο Παρασκευή 17 Νοεμβρίου, 50η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, από 12:00 έως 14:00 το μεσημέρι και 20:00 έως 22:00 το απόγευμα . Στην ανακοίνωση – πρόσκληση προς τις διοικήσεις των σωματείων – μελών του ,για την ενημέρωση όλων των εργαζομένων του χώρου εργασίας τους, αναφέρει:

“Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι ,

17 Νοεμβρίου 1973-17 Νοεμβρίου 2023, 50 χρόνια από την εξέγερση που οριοθέτησε την Δημοκρατία ,50 χρόνια αγώνες για Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία .Πενήντα χρόνια από τότε που ορθώθηκε ανάστημα απέναντι σε αυτούς που τρομοκρατούσαν την Δημοκρατία .

Η Δημοκρατία όμως συνάδελφοι είναι τόσο ισχυρή όσο θέλουν οι πολίτες που την υπερασπίζονται .  Πενήντα χρόνια που πρέπει να θυμόμαστε ότι η Δημοκρατία δεν είναι αυτονόητη, η ύπαρξη της χρειάζεται συνεχή επαγρύπνηση και συντονισμένο αγώνα απέναντι σε αυτούς που την επιβουλεύονται .

Πενήντα χρόνια από την εξέγερση ,που αφύπνισε τις δημοκρατικές συνειδήσεις και ανέτρεψε τις λογικές «κυρ. παντελή», βγάζοντας στον δρόμο του αγώνα σχεδόν το σύνολο των υγιώς σκεπτόμενων πολιτών .

Πενήντα χρόνια τα προβλήματα μένουν ίδια ,απαράλαχτα ,τα συνθήματα της εξέγερσης δυστυχώς παραμένουν διαχρονικά ,οι ευθύνες μας τεράστιες , το όραμα ανεκπλήρωτο , το χρέος μας είναι να συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι να εξαφανιστεί και ο τελευταίος νοσταλγός της χούντας των συνταγματαρχών .

Συναδέλφισες, συνάδελφοι για όλους τους παραπάνω λόγους,  τιμώντας τον αγώνα και την επέτειο του Πολυτεχνείου σας ΚΑΛΟΥΜΕ να πάρετε μέρος στην Παγκορινθιακή  στάση εργασίας που κήρυξε η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου  για την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/11/2023. H στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί από 12:00 έως 14:00 το μεσημέρι και 20:00 έως 22:00 το απόγευμα .

Όλοι μαζί με αλληλεγγύη , αυτοσεβασμό και αγώνα μέσα από τα συνδικάτα μας μπορούμε να βγούμε νικητές

ΖΗΤΩ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

ΖΗΤΩ ΤΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ