18 νέα κρούσματα χθες στο νομό μας – Με 56.000€ ενισχύει το Νοσοκομείο Κορίνθου η Περιφέρεια Πελοποννήσου

18 τα νέα κρούσματα στο νομό μας χθες  Τετάρτη . Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου συνολικά τα κρούσματα έχουν φθάσει τα 1270 με 39 νέα κρούσματα χθες.

Όλη αυτή η κατάσταση οδήγησε την Περιφέρεια να συνδράμει ξανά  στον αγώνα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού COVID-19 που δίνουν οι δημόσιες δομές Υγείας -όπως νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, Περιφερειακά Ιατρεία.

Για το θέμα πραγματοποιήθηκε χθες στην Τρίπολη σύσκεψη , που συγκάλεσε ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, με τη συμμετοχή αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων.

Στην εν λόγω σύσκεψη, μεταξύ άλλων, αποφασίστηκε η περαιτέρω ενίσχυση με το συνολικό ποσό των 215.400 ευρώ νοσοκομείων  της Περιφέρειας Πελοποννήσου . Για το Νοσοκομείο Κορίνθου αποφασίσθηκε το ποσό των  56.000€

Παράλληλα, προβλέφθηκε επιπλέον πίστωση 300.000 ευρώ για τον ίδιο σκοπό, η έγκριση διάθεσης της οποίας θα αποτελέσει θέμα προς συζήτηση στην επόμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Εξ άλλου, όπως γνωστοποιήθηκε  στη σύσκεψη, με πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου Υγείας προβλέφθηκε από τον κρατικό προϋπολογισμό πίστωση 10.000.000 ευρώ -στο σύνολο της χώρας- η οποία προορίζεται να διατεθεί για την προμήθεια ταχέων μοριακών ελέγχων (Rapid Test), μέσω κατανομής της από το εν λόγω υπουργείο στους επιμέρους φορείς υλοποίησης, αρμοδιότητάς του.

Σημειώνεται, τέλος, πως έως τώρα η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει διαθέσει στις δημόσιες δομές υγείας στις 5 Π.Ε. -για ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και σε αναλώσιμα-, το ποσό των 525.700 ευρώ, ενώ επιπλέον 200.000 ευρώ έχουν διατεθεί μέσω των Περιφερειακών Ενοτήτων, με την συνολική διατεθείσα πίστωση να ανέρχεται σε 725.700 ευρώ.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ