200 φασιανοί απελευθερώθηκαν στην λίμνη Τάκα, παρουσία του Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα

200 φασιανοί απελευθερώθηκαν  χθες στην περιοχή της λίμνης Τάκα, από τον 1ο Κυνηγετικό Σύλλογο και το Δασαρχείο Τρίπολης. Εκεί βρέθηκε και ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, μετά από σχετική πρόσκληση.
Ο Περιφερειάρχης, σε δηλώσεις του, αναφέρθηκε στην συμβολή του συλλόγου και τη συνδρομή του σε περιβαλλοντικά ζητήματα, ενώ παράλληλα επισήμανε τη σημασία των προϋπολογισμού 325.000 ευρώ έργων διαμόρφωσης και περιβαλλοντικής αναβάθμισης του ταμιευτήρα της Τάκας, που έχει υλοποιήσει η Περιφέρεια.
Επίσης, όπως αναφέρει η Περιφέρεια, περιμετρικά της λίμνης έχει γίνει φύτευση περί των 800 δέντρων 12 διαφορετικών ειδών, οδοστρωσία και ασφαλτόστρωση του περιμετρικού δρόμου για να χρησιμοποιηθεί ως ποδηλατόδρομος, διαμόρφωση του παραλίμνιου τμήματος με κυβόλιθους, παγκάκια και κάδοι απορριμμάτων και διαμόρφωση χώρων επισκεπτών. Από τους εκπροσώπους του 1ου Κυνηγετικού Συλλόγου ζητήθηκε από τον περιφερειάρχη η στήριξη της Περιφέρειας για την δημιουργία πάρκου στην περιοχή με σκοπό την ενίσχυση της ορνιθοπανίδας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here