3,2 εκ. ευρώ για την πυρόπληκτη περιοχή της ανατολικής Κορινθίας “έφερε” η επίσκεψη Νίκα στην Κόρινθο

H σημερινή επίσκεψη του Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα στην Κόρινθο  ήταν ένα πολύ ισχυρό «χέρι βοηθείας» για τους κατοίκους της ανατολικής Κορινθίας. Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη εργασίας στην Περιφερειακή Ενότητα για τους πυρόπληκτους της περιοχής . Οι αποφάσεις που πάρθηκαν είναι ανακουφιστικές για τους κατοίκους που έχασαν σπίτια και περιουσίες μέσα σε λίγη ώρα. Ο κος Νίκας συναντήθηκε και με τον Δήμαρχο Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλο, αφού υπήρξε δέσμευση από την Περιφέρεια να διατεθεί πίστωση μέχρι και 1.000.000 ευρώ στον Δήμο Κορινθίων, για την αποκατάσταση βασικών δρόμων του αγροτικού οδικού δικτύου του.

Σύμφωνα με όσα αποφασίστηκαν ,μέσα στις επόμενες ημέρες θα γίνει η ανάθεση των εργασιών για την ανασυγκρότηση της πυρόπληκτης, περιοχής της ανατολικής Κορινθίας. Για το έργο -σε πρώτη φάση- διατίθεται πίστωση 3,2 εκ. ευρώ από την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Μάλιστα, στη σύσκεψη καθορίστηκε ότι πίστωση 2 εκατομμυρίων ευρώ θα κατευθυνθεί για αντιπλημμυρικά έργα -καθαρισμούς και τεχνικά- και το υπόλοιπο 1.200.000 ευρώ για έργα αποκατάστασης οδικών υποδομών που υπέστησαν ζημιές από τις πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού.

Παναγιώτης Νίκας: «Επιδιώκουμε εκπτώσεις γύρω στο 30%, οι πιστώσεις από τις οποίες θα διατεθούν επίσης στην πυρόπληκτη περιοχή»

Όπως σημείωσε ο Περιφερειάρχης, σε συνεργασία με τον Δήμο Κορινθίων θα γίνει ανάθεση εργασιών στην κατεύθυνση της ανασυγκρότησης της πυρόπληκτης περιοχής στην ανατολική Κορινθία.  Είπε ακόμη: «Επιδιώκουμε εκπτώσεις γύρω στο 30%, οι πιστώσεις από τις οποίες θα διατεθούν επίσης στην πυρόπληκτη περιοχή».

Στην σύσκεψη μετείχαν, μεταξύ άλλων, οι αντιπεριφερειάρχες Κορινθίας Τάσος Γκιολής, Υποδομών Χάρης Βυτινιώτης και Πολιτισμού Αθηνά Κόρκα, ο πρόεδρος της “Πελοπόννησος” Α.Ε. Σωτήρης Μουρίκης, αυτοδιοικητικοί από τον Δήμο Κορινθίων, υπηρεσιακά στελέχη της Π.Ε. Κορινθίας και του δήμου της πρωτεύουσας και εκπρόσωποι των εργολάβων της Κορινθίας.

Σημειώνεται ότι ο περιφερειάρχης είχε συνάντηση και με  τον ντόπιο αρχιτέκτονα  που έχει προσφερθεί να εκπονήσει δωρεάν μελέτη για την αισθητική αναβάθμιση του χώρου θέας προς την διώρυγα, στον Ισθμό.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ