40.000.000 €  θα διαθέσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, μέσω ΕΣΠΑ, σε επιχειρήσεις της Πελοποννήσου που επλήγησαν από τη πανδημία

40.000.000 ευρώ  θα διαθέσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, μέσω ΕΣΠΑ, σε επιχειρήσεις της Πελοποννήσου για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας, τα οποία θα ωφελήσουν περί τις 2.000 επιχειρήσεις. Οι αιτήσεις βρίσκονται σε φάση αξιολόγησης και εκταμιεύσεις αναμένεται να ξεκινήσουν την εβδομάδα μετά το Πάσχα, όπως έκανε γνωστό ο Παναγιώτης Νίκας προς τον Πρόεδρο της  Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου Κεφαλληνίας & Ιθάκης κ. Βαγενά και τους υπόλοιπους συμμετέχοντες κατά την διάρκεια της τηλεδιάσκεψης  που είχε μαζί τους χθες το πρωϊ.

Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε ακόμη την Ομοσπονδία ότι η Περιφέρεια στο πλαίσιο της στήριξης της επιχειρηματικότητας και της ανάπτυξης νέων καινοτόμων τεχνολογιών, πρόκειται, μέσω του Προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης”, να διαθέσει122.000 ευρώ για τη δημιουργία πλατφόρμας ηλεκτρονικής πληροφόρησης για θέματα εμπορίου, την οποία θα διαχειρίζεται η Ομοσπονδία μέσω μνημονίου συνεργασίας. Η εν λόγω πλατφόρμα θα αποτελείται από έξυπνες εφαρμογές και συστήματα, τα οποία θα μπορούν οι χρήστες να χρησιμοποιούν δωρεάν, όπως ανακοινώθηκε επίσημα.

Τέλος, ο Περιφερειάρχης πρόσθεσε πως η Περιφέρεια αναμένει προτάσεις, στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης για το νέο ΕΣΠΑ, από το οποίο μπορούν να αξιοποιηθούν σημαντικοί πόροι για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και του εμπορίου.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ