5 νεκροί σε 4 θανατηφόρα δυστυχήματα στην Περιφέρειά μας τον Ιανουάριο. Τί έδειξαν τα στοιχεία για την οδική συμπεριφορά των οδηγών

φωτο αρχείου

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, δημοσιεύει συνολικά στοιχεία που αφορούν στα θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης που συνέβησαν κατά τη διάρκεια του μηνός Ιανουαρίου 2024, στην εδαφική αρμοδιότητα των Νομών Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας.
Σύμφωνα με αυτά , όσον αφορά τα τροχαία ατυχήματα, στην εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, σημειώθηκαν 14 τροχαία ατυχήματα με 22 παθόντες (νεκροί, σοβαρά και ελαφρά τραυματίες).
Ειδικότερα σημειώθηκαν:
-4- θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα με -5- νεκρούς,
-1- σοβαρό τροχαίο ατύχημα με -2- σοβαρά τραυματίες,
-9- ελαφρά τροχαία ατυχήματα με -15- ελαφρά τραυματίες.
Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν:
Κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.
Παραβιάσεις προτεραιότητας.
Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, τον Ιανουάριο του 2024, συγκροτήθηκαν -663- συνεργεία ελέγχων μέθης, ενώ πραγματοποιήθηκαν -11.309- έλεγχοι διερεύνησης μέθης και διαπιστώθηκαν -153- παραβάσεις.
Επιπλέον, το ίδιο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν, εκτός των άλλων και -2.334- επικίνδυνες παραβάσεις. Ειδικότερα βεβαιώθηκαν:
-1.564- για υπερβολική ταχύτητα,
-254- για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση,
-166- για Κ.Τ.Ε.Ο.,
-157- για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση,
-47- για αντικανονικό προσπέρασμα,
-39- για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας,
-38- για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση,
-36- για παραβίαση σηματοδότη,
-16- για αντικανονικούς ελιγμούς,
-11- για μη χρήση παιδικών καθισμάτων,
-6- για οδήγηση με φθαρμένα ελαστικά.

Η Ελληνική Αστυνομία, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στα θέματα ασφαλούς οδήγησης και οδικής ασφάλειας, με σκοπό να συμβάλλει στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων, υπενθυμίζει σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι, η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.
Στο πλαίσιο αυτό, οι οδηγοί οφείλουν να εφαρμόζουν τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να οδηγούν με σύνεση και προσοχή, ενώ θα πρέπει να ακολουθούν τις υποδείξεις και τις συμβουλές του προσωπικού της Τροχαίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ