554 καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία και 332 συλλήψεις από την ΕΛ.ΑΣ το πρώτο 15νθήμερο του Αυγούστου

φωτο αρχείου

Εκατοντάδες περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας σε όλη την Επικράτεια  κλήθηκε να αντιμετωπίσει η Ελληνική Αστυνομία μέσα στο πρώτο 15νθήμερο του φετινού Αυγούστου . Συγκεκριμμένα οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας διαχειρίστηκαν 554 καταγγελίες και προέβησαν σε 332 συλλήψεις, όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου.

Στο πλαίσιο αυτό, αστυνομικοί των αρμόδιων Υπηρεσιών ανταποκρίθηκαν άμεσα και συνέλαβαν συνολικά 332 άτομα για παραβάσεις της νομοθεσίας για την ενδοοικογενειακή βία σχηματίζοντας σχετικές δικογραφίες αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ στις υπόλοιπες περιπτώσεις σχηματίστηκαν δικογραφίες τακτικής διαδικασίας.

Σημειώνεται ότι η ενδοοικογενειακή βία είναι ένα έγκλημα που διώκεται αυτεπάγγελτα και τιμωρείται από τις διατάξεις του Ν. 3500/2006.

Όπως αναφέρεται ακόμη : “Η Ελληνική Αστυνομία διερευνά κάθε καταγγελία και διαχειρίζεται κάθε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας και ενημερώνει τις αρμόδιες δικαστικές αρχές, ενώ παράλληλα παρέχει κατευθύνσεις και πληροφορίες στα θύματα, για την αναζήτηση δομών στέγασης, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, ψυχοκοινωνικής και νομικής υποστήριξης.”

Μάλιστα στην επίσημη ιστοσελίδα της η ΕΛ.ΑΣ μπορείτε να δείτε τις Υπηρεσίες Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της Ελληνικής Αστυνομίας και αντλήστε χρήσιμες συμβουλές και οδηγίες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ