6 τόνους ανακυκλώσιμα υλικά ημερησίως (σε πλήρη αξιοποίηση) μπορούν να δώσουν τα Πολυκέντρα ανακύκλωσης στον Δήμο Κορινθίων

Μέταλλο, Χαρτί, Γυαλί, Πλαστικό μπορεί να ανακυκλώσει κάθε πολύκεντρο ανακύκλωσης στον Δήμο Κορινθίων. Να θυμίσουμε πως πριν από λίγες ημέρες έγινε η επίδειξη λειτουργίας παρουσία  του προέδρου του ΦΟΔΣΑ (φορέας που, όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου του Δήμου Κορινθίων, έχει την ευθύνη υλοποίησης του Προγράμματος), έξω από το 2ο δημοτικό σχολείο της πόλης παρουσία και της δημοτικής Αρχής.

Το Κάθε πολυκέντρο διαθέτει  σύστημα επεξεργασίας των υλικών (συμπίεση για τα πλαστικά και μεταλλικά και θρυμματισμός για τα γυάλινα), ώστε να ελαχιστοποιούνται οι όγκοι των υλικών που θα ανακυκλώνονται χωριστά στην πηγή και να μειώνεται το ενεργειακό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα της μεταφοράς των ανακυκλούμενων υλικών. Επίσης, διαθέτει εξοπλισμό που πραγματοποιεί αυτόματα την παραλαβή, αναγνώριση, αρχική επεξεργασία και αποθήκευση σε κάδους των πλαστικών, μεταλλικών και γυάλινων υλικών, αντίστοιχα.

Η ανταποδοτική ανακύκλωση περιλαμβάνει κίνητρο κέρδους για τον πολίτη, για κάθε συσκευασία (από αλουμίνιο, λευκοσίδηρο, πλαστικό και γυαλί) που τοποθετούν στα μηχανήματα των Πολυκέντρων Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, κερδίζουν χρήματα με τη μορφή εκπτωτικών κουπονιών για αγορές σε συνεργαζόμενα supermarket, αυξάνοντας έτσι την αγοραστική τους δύναμη ενώ για κάθε μία επιστρεφόμενη συσκευασία, ο καταναλωτής αποκομίζει 0,03€. Δηλαδή για κάθε 33 συσκευασίες που ανακυκλώνει κερδίζει 1€.

Γωνιές ανακύκλωσης για  διαθέτει πια  ο δήμος Κορινθίων,  τοποθετήθηκαν σε 5 σημεία του δήμου Κορινθίων και σε πλήρη αξιοποίηση τους μπορούν να δώσουν 6 τόνους ανακυκλώσιμα υλικά ημερησίως. Τα σημεία που μπορούν να βρουν οι πολίτες τα πολύκεντρα ανακύκλωσης είναι:

  • Επί της πλατείας Ελ. Βενιζέλου (Φλοίσβος), στο λιμάνι Κορίνθου.
  • Επί των οδών Γ. Παπανδρέου & Κολοκοτρώνη, στην πόλη της Κορίνθου, έξω από το 2οΔημοτικό σχολείο.
  • Επί της της πλατείας Ηλιόπουλου, στην περιοχή συνοικισμός, στην πόλη της Κορίνθου.
  • Επί την Π.Ε.Ο Κορίνθου-Πατρών, στον οικισμό Λέχαιο, έξω από το Γυμνάσιο Λεχαίου.
  • Επί της οδού Εθνικής Αντίστασης και μεταξύ των οδών Κολιάτσου & Αδειμάντου, στην πόλη της Κορίνθου.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ