67 πυρκαγιές σε αγροτικές & δασικές περιοχές μέσα σε μια ημέρα. Δεκάδες συλλήψεις & πρόστιμα τις τελευταίες εβδομάδες. Έκκληση της Πυροσβεστικής στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί

Δεκάδες είναι οι πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει τις τελευταίες εβδομάδες σε όλη τη χώρα. Η απροσεξία και η αμέλεια ορισμένων σε συνδυασμό με τις υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες έχουν σαν αποτέλεσμα να έχουν εκδηλωθεί πολλές πυρκαγιές τις τελευταίες ημέρες. Έχουν δε γίνει πολλές συλλήψεις και έχουν επιβληθεί πολλά πρόστιμα των 500 €,(και στο νομό μας) όπως ορίζει η νομοθεσία όταν κάποιος παραβαίνει τη Νομοθεσία και τους κανόνες για την καύση στην ύπαιθρο.  

Σύμφωνα δε με επίσημα στοιχεία της Π.Υ , μέσα σε μια ημέρα και συγκεκριμένα, από Ω/18:00/10-04-2024 έως Ω/18:00/11-04-2024 εκδηλώθηκαν 67 αγροτοδασικές πυρκαγιές.

Από αυτές, οι 56 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη 11.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Το Πυροσβεστικό Σώμα παρακαλεί όλους τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ