700 εκατ. ευρώ αναμένεται να δοθούν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ στους αγρότες πριν από το Πάσχα. Συνεχίζεται η εκκαθάριση των ΑΦΜ αγροτών

«Το ΥΠΑΑΤ καταβάλει μεγάλη προσπάθεια ώστε να καταβληθούν πριν το Πάσχα ενισχύσεις ύψους άνω των 700 εκατ. ευρώ προς τους αγρότες από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, ενώ ταυτόχρονα συνεχίζεται η εκκαθάριση των ΑΦΜ αγροτών που χωρίς έλεγχο κρατούνταν δεσμευμένα για πολλά χρόνια με συνέπεια να μην λαμβάνουν ενισχύσεις που δικαιούνταν».

Αυτό τόνισε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων στο περιθώριο του 10ου  Πανελλήνιου Συνεδρίου της GΑΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, για την ανάπτυξη της Ελληνικής γεωργίας, που ολοκληρώθηκε χθες στην Καλαμάτα.

Ο κ. Αυγενάκης επαναβεβαίωσε ότι απόφαση και δέσμευση της κυβέρνησης είναι να μπει τάξη στον ΟΠΕΚΕΠΕ, υπογραμμίζοντας ότι ο έλεγχος των δεσμευμένων ΑΦΜ συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό.

«Ο έλεγχός μας», ανέφερε, «ξεκινά από το 2014 και καθώς προχωράμε βήμα – βήμα εντοπίζουμε πολλά στάσιμα ΑΦΜ που δεν ελάμβαναν ενισχύσεις αν και τις δικαιούνταν», προσθέτοντας ότι, «η εργασία αυτή θα συνεχιστεί και για επόμενες πληρωμές».

«Θέλω να επαναλάβω», υπογράμμισε ο κ. Αυγενάκης, «ότι η κυβέρνησή μας θα κάνει ότι δεσμεύθηκε. Θα καταστήσει τον ΟΠΕΚΕΠΕ, ένα νοικοκυρεμένο οργανισμό, αξιόπιστο και φιλικό προς τον αγρότη. Έναν οργανισμό που θα λειτουργεί με συνέπεια και διαφάνεια και πάνω απ΄όλα με όρους δικαιοσύνης».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ