Γιορτάζει σήμερα η Κόρινθος – Με λαμπρότητα η τελετή στον Ναό Αποστόλου Παύλου παρουσία πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών

????????????????????????????????????

29 Ιουνίου σήμερα , Πέτρου & Παύλου . Ημέρα γιορτής  στην Κόρινθο και χθες με ιδιαίτερη λαμπρότητα  γιορτάστηκε η μνήμη του Αποστόλου Παύλου , στον Καθεδρικό Ι. Ναό, που τιμάται στ’ όνομα του, στην Κόρινθο.

Το απόγευμα με κάθε επισημότητα και με την δέουσα εκκλησιαστική τάξη τελέσθηκε ο καθιερωμένος πλέον Μέγας Συνοδικός Εσπερινός. Αμέσως μετά το πέρας του Εσπερινού ο Σεβ. Μητροπολίτης μας, κ.κ. Διονύσιος προσφωνών ευχαρίστησε την Ιερά Σύνοδο, τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο β’, καθώς και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ζακύνθου κ. Διονύσιο, που παρά την πανδημία, αλλά και την πρόσφατη επίθεση με καυστικό υγρό προς τον ίδιο και άλλους έξι Αρχιερείς της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, συνέχισαν να τιμούν τις Εορταστικές Εκδηλώσεις προς τιμήν του Αποστόλου Προστάτου μας Θείου Παύλου, υπό τον τίτλο «ΙΕ’ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ 2021».  Επίσης αναφέρθηκε στην παρουσία τόσο των Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών (παρέστησαν οι δύο Υφυπουργοί της Κυβερνήσεως κ. Δήμας Χρίστος και κ. Ταγαράς Νικόλαος, οι βουλευτές κ. Μαρία-Ελένη Σούκουληκ. Κωνσταντίνος Κόλλιας και κ. Γεώργιος Ψυχογιός, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αναστάσιος Γκιολής, ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Βασίλειος Νανόπουλος και πλήθος Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβούλων καθώς και ο Ανώτατος Διοικητής Φρουράς Ταξίαρχος Μηχανικού κ. Παπαλεωνίδας Λεωνίδας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Κορινθίας κ. Χαράλαμπος Τετράδης και ο Πύραρχος κ. Γεροβασίλης Βασίλης, ως εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος.

Να σημειωθεί πως λόγω της τοπικής εορτής έχει καθιερωθεί ημέρα αργίας, στην πρωτεύουσα του νομού.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ