Υλικά Συνταγής
1/3 φλ. ελαιόλαδο
4 μέτρια πράσα σε φέτες
4 φρέσκα κρεμμύδια σε φέτες
4 καλαμάρια κομμένα σε φέτες
1 φρέσκια ώριμη ντομάτα ψιλοκομμένη
1 κιλό σπανάκι χοντροκομμένο
2 κ.σ. μάραθο ή άνηθο
λίγο φρέσκο δυόσμο
2 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό
1/2 φλ. ρύζι γλασέ
1 φλ. νερό
αλάτι
πιπέρι
Για το σερβίρισμα
1 ζουμερό λεμόνι
Εκτέλεση
Για τα λεμονάτα καλαμαράκια με σπανάκι στην κατσαρόλα, ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο και αφήνουμε τα πράσα και τα φρέσκα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά για 4′-5′ να γίνουν διάφανα.
Προσθέτουμε τα καλαμαράκια και τα ροδίζουμε για 3-4 λεπτά να αλλάξουν χρώμα.
Ρίχνουμε την ντομάτα και το νερό για τα καλαμαράκια με σπανάκι.
Σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15′.
Προσθέτουμε το σπανάκι, το ρύζι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15′ μέχρι το ρύζι σχεδόν να πιει τα υγρά από το σπανάκι.
Σβήνουμε τη φωτιά, ελέγχουμε το αλατοπίπερο και προσθέτουμε όλα τα μυρωδικά και το χυμό λεμόνι.
Ανακατεύουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με καθαρή πετσέτα και καπάκι.
Αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για 10′ να τραβήξει τα υγρά του.
Argiro.gr