Πέννες με τόνο, κάππαρη και ελιές

Υλικά

300 γρ. πέννες (600 γρ. βρασμένες)
400 γρ. ντομάτα φρέσκια τριμμένη στο χοντρό του τρίφτη
100 γρ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Π.Γ.Ε Χανιά
60 γρ. πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε μικρό καρέ
60 γρ. φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
30 γρ. κάπαρη ξαλμυρισμένη ψιλοκομμένη
50 γρ. ελιές Καλαμών κομμένες στα τέσσερα
15 γρ. βασιλικός ψιλοκομμένος (μόνο τα φύλλα)
10 γρ. άνηθο ψιλοκομμένο
100 γρ. ζωμό λαχανικών ανάλατο
150 γρ. τόνο σε νερό, στραγγισμένο
15 γρ. ξύσμα λεμόνι
10 γρ. αλάτι

Για το Σερβίρισμα ανά Μερίδα
5γρ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Π.Γ.Ε Χανιά
Λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Λίγα φύλλα βασιλικού
Εκτέλεση
Σε μια χαμηλή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το φρέσκο κρεμμύδι και την πιπεριά μέχρι να μαραθούν
Στη συνέχεια, προσθέτουμε την ντομάτα και αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά
Έπειτα, προσθέτουμε την κάπαρη, τις ελιές, το μισό βασιλικό και τον άνηθο
Προσθέτουμε τις βρασμένες πέννες, τον ζωμό λαχανικών, τον τόνο, το ξύσμα, το αλάτι και τον υπόλοιπο βασιλικό
Ανακατεύουμε καλά.
Σε αλατισμένο νερό, βράζουμε τις πέννες για 12 λεπτά. Τις σουρώνουμε και τις στραγγίζουμε κάτω από τρεχούμενο νερό
Σερβίρισμα
Σε ένα πιάτο σερβίρουμε τις πέννες
Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Στολίζουμε με λίγα φύλλα βασιλικού.

altis.com.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ