Πώς θα το φτιάξεις:
- Καθαρίζουμε καλά τα πράσα, τα κόβουμε σε ροδέλες και τα ρίχνουμε στη κατσαρόλα με λίγο νεράκι σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν αρκετά.
- Όταν μαλακώσουν, ρίχνουμε λίγο λαδάκι και τσιγαρίζουμε εκεί μέσα και το κιμά.
- Σβήνουμε με το κρασάκι και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε τις ντομάτες σε κυβάκια και τις ρίχνουμε μέσα στο μίγμα.
- Προσθέτουμε το κουκουνάρι, (αφού το έχουμε καβουρδίσει για 1-2 λεπτά σε ζεστό φούρνο για να ξεραθεί λίγο), το αλάτι και όλα τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε το τυρί, τα αυγά τα οποία έχουμε χτυπήσει (κρατάμε ελάχιστο για να αλείψουμε το πάνω φύλλο) και ανακατεύουμε για τελευταία φορά.
- Απλώνουμε στο ταψί τα 5 πρώτα φύλλα, ένα-ένα, αφού κάθε φορά τα αλείψουμε πρώτα με λαδάκι.
- Ρίχνουμε τη γέμιση απλώνοντάς την, να πάει παντού και από πάνω στρώνουμε τα υπόλοιπα 4 φύλλα.
- Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια, ραντίζουμε με λίγο λαδάκι και νερό και αλείφουμε με ένα πινέλο με το αυγό που είχαμε κρατήσει.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για περίπου 1 ώρα (κοιτάζοντας μετά τα πρώτα 40 λεπτά).
- Δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι και αν βγει σχετικά στεγνό, η πίτα μας είναι έτοιμη!
Τι θα χρειαστείς:
- 9 φύλλα χωριάτικα για πίτες
- 800γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
- 6-8 πράσα
- 2 ντομάτες
- 350γρ. κίτρινο τυρί
- 2-3 αυγά
- 70γρ. κουκουνάρι
- 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
- Λίγο λάδι
- Πάπρικα, τσίλι, κύμινο
- Αλάτι, πιπέρι
https://www.e-fresh.gr/el/sintages/kimadopita