«Taste of Loutraki»: Αποκλειστική δήλωση του Π. Λουζιώτη : “Το πρόσημο είναι θετικό και ο σκοπός μας είναι να είναι ακόμη περισσότερα τα οφέλη για όλες αυτές τις επιχειρήσεις»

Τη σημασία των δράσεων που έλαβαν χώρα στο πλαίσιο της πρόσφατης εκδήλωσης «Taste of Loutraki», για την προβολή των κορινθιακών επιχειρήσεων, την αύξηση της τουριστικής επισκεψιμότητας στις περιοχές του νομού μας και, εν τέλει, την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας τόνισε ιδιαίτερα ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας κ. Παναγιώτης Λουζιώτης μιλώντας κατ’ αποκλειστικότητα στην hmerhsiakorinthou.gr.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε, η Κορινθία είναι ένας προορισμός, ο οποίος «έχει τη δυνατότητα να προσφέρει σε όλους τους τουριστικούς επισκέπτες, εκτός από φυσικές ομορφιές, και τη δυνατότητα να γνωρίσουν υπέροχες γεύσεις, οι οποίες προέρχονται από την τοπική κουζίνα και τα τοπικά προϊόντα» και «το Επιμελητήριο συνεχίζει να κάνει εκδηλώσεις, οι οποίες έχουν ως στόχο την ανάδειξη όλων των κορινθιακών επιχειρήσεων».

Αναλυτικά, ο κ. Λουζιώτης δήλωσε στην εφημερίδα μας:

«Το Επιμελητήριο Κορινθίας, ως μέλος του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου, συνδιοργάνωσε, για τρίτη φορά, το «Τaste of Loutraki».

Φέτος – για μία ακόμη φορά – η συμμετοχή του Επιμελητηρίου ήταν ενεργή. Είχαμε αναλάβει την εκδήλωση του Σαββάτου, το απόγευμα, που ήταν το ανοικτό Live Cooking, όπου συμμετείχαν κορινθιακές επιχειρήσεις με τα τοπικά τους προϊόντα και υπήρχαν και σεφ από διάφορα μαγαζιά, όπως ήταν ο κ. Βασάλος και το Experience Perachora, οι οποίοι μαγείρεψαν και πρόσφεραν και τα εδέσματα τα οποία έφτιαξαν στον κόσμο που ήταν εκεί. Ήταν όλα μαγειρεμένα κορινθιακά προϊόντα. Και καταδείξαμε, για μια ακόμη φορά, ότι είμαστε ένας προορισμός, ο οποίος έχει τη δυνατότητα να προσφέρει σε όλους τους τουριστικούς επισκέπτες, εκτός από φυσικές ομορφιές, και τη δυνατότητα να γνωρίσουν υπέροχες γεύσεις, οι οποίες προέρχονται από την τοπική κουζίνα και τα τοπικά προϊόντα.”

Και ο κος Λουζιώτης πρόσθεσε:

“Έχουμε ένα αβαντάζ σαν περιοχή, να γειτνιάζουμε με την Αθήνα, κάτι το οποίο οφείλουμε όλοι μας να το αναδείξουμε ακόμη περισσότερο. Το Επιμελητήριο συνεχίζει πάνω σ’ αυτόν τον τομέα, όλα τα προηγούμενα χρόνια και τα επόμενα, να κάνει εκδηλώσεις, οι οποίες έχουν ως στόχο την ανάδειξη όλων των κορινθιακών επιχειρήσεων. Πάνω σ’ αυτό, προβλέπουμε ότι το επόμενο διάστημα θα έχουμε ακόμη περισσότερα events που θα έχουν αυτό το όφελος για όλες τις κορινθιακές επιχειρήσεις.

Υπήρξε πληθώρα κόσμου που προσήλθε στις εκδηλώσεις. Επισκέφθηκαν, είδαν και γνώρισαν επιχειρήσεις, που κάποιοι τις ξέραν και κάποιοι δεν τις ξέραν. Το βασικό και το κύριο όμως είναι ότι απευθυνθήκαμε και σ’ ένα κοινό ειδικό, δημοσιογράφων, τουριστικών πρακτόρων, που φιλοξενούνται από τον Τουριστικό Οργανισμό Λουτρακίου, οι οποίοι έχουν ως σκοπό όλα αυτά τα μέρη στα οποία πήγαν – όπως στον διάπλου του Ισθμού, που διοργανώσαμε και έγινε την Κυριακή, το καλωσόρισμα στον «Ποσειδώνα» και οι επισκέψεις σε διάφορα άλλα τουριστικά μαγαζιά και μαγαζιά εστίασης – να προτείνουν αυτά που είδαν στο πλήθος των ακολούθων τους (στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης) και σε τουριστικά γραφεία. Αποδεικνύεται δε – και είναι καταμετρημένο – ότι κάθε φορά που γίνονται τέτοιες ενέργειες, αυξάνεται η επισκεψιμότητα άλλων ανθρώπων που είναι εκτός Κορινθίας στην περιοχή της Κορινθίας. Κι αυτός είναι και ο βασικός σκοπός και για μας.

Όπως επίσης είναι πολύ σημαντικό, το ότι τις μικρές επιχειρήσεις αγροτικών προϊόντων έχουν τη δυνατότητα πλέον κάποιοι να τις γνωρίσουν ή κάποιοι, όταν γευτούν τα προϊόντα τους, να τις κατατάξουν στην κατηγορία των premium. Αυτό έχει έναν αντίκτυπο, κάτι το οποίο είναι πάρα πολύ σημαντικό.

Θεωρώ λοιπόν ότι, στην μέτρηση, το πρόσημο είναι θετικό και ο σκοπός μας είναι να είναι ακόμη περισσότερα τα οφέλη για όλες αυτές τις επιχειρήσεις.»

Γ.Π

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ