Υλικά Συνταγής
1⅓ φλ. αλεύρι βρώμης
3/4 κ.γλ. σόδα μαγειρικής
200 γραµ. βούτυρο
1½ φλ. ζάχαρη
1 κ.σ. κακάο κοσκινισμένο
3 αυγά
2 πρέζες αλάτι
1 βανίλια
1½ φλ. σταγόνες σοκολάτας
Εκτέλεση
Για τα brownies με σοκολάτα και αλεύρι βρώμης, λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και μόλις λιώσει προσθέτουμε τη ζάχαρη.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για μισό λεπτό ανακατεύοντας. Προσθέτουμε το κακάο, το αλάτι και την βανίλια. Ανακατεύουμε και αποσύρουμε από την φωτιά.
Αφήνουμε το βούτυρο να γίνει χλιαρό για λίγα λεπτά.
Προσθέτουμε το 1 αυγό ανακατεύοντας με σύρμα μέχρι να χαθεί στο σοκολατένιο μείγμα.
Ένα-ένα προσθέτουμε και τα υπόλοιπα αυγά ανακατεύοντας καλά με το σύρμα, μέχρι να έχουμε ένα σοκολατένιο υγρό μείγμα.
Προσθέτουμε το αλεύρι βρώμης και τη σόδα στα υγρά υλικά κι ανακατεύουμε ελάχιστα να ενωθεί το αλεύρι βρώμης με το σοκολατένιο μείγμα.
Τέλος προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας κι ανακατεύουμε με σπάτουλα.
Βουτυρώνουμε και στρώνουμε τσαλακωμένο αντικολλητικό χαρτί σε φόρμα ή μικρό τετράγωνο ταψί 24χ24.
Αδειάζουμε το μείγμα brownies.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 °C στον αέρα. Θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα για 30΄ μέχρι να σταθεροποιηθεί η επιφάνεια.
Τα brownies μόλις βγουν από το φούρνο θα έχουν υγρασία στην καρδιά τους.
Πρέπει να μείνουν 30΄ να κρυώσουν και να σταθεροποιηθούν.
Ξεφορμάρουμε τα brownies και τα κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.
Αν θελεις να μετατρέψεις τα φλιτζάνια σε γραμμάρια και τα γραμμάρια σε φλιτζάνια μεζούρα, δες εδώ το δοσομετρητή και πως θα κανείς μετατροπή.
Argiro.gr