Ζαμπονοτυροπιτα (Αφράτη, τραγανή, ζουμερή, εύκολη)

Υλικά 

3 αυγά
Αλάτι-Πιπέρι
400 γρ γιαούρτι
50 ml ελαιόλαδο
500 γρ φύλλα κρούστας
250 γρ κασέρι
250 γρ ζαμπόν

Εκτέλεση

Ξεκινάμε την ζαμπονοτυροπιτα μας, χτυπώντας τα αυγά μαζί με αλάτι και πιπέρι. Στην πορεία ενσωματώνουμε το γιαούρτι και το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα μας.

Έπειτα λαδώνουμε φόρμα 40×27 εκατοστά και τοποθετούμε σχεδόν τα μισά φύλλα τσαλακωτά. Στην συνέχεια, περιχύνουμε πάνω από τα φύλλα λίγο από το μείγμα με τα αυγά, βάζοντας λίγο παραπάνω από το μισό μείγμα.

Έπειτα, απλώνουμε το μισό κασέρι και το μισό ζαμπόν που τα έχουμε κόψει σε κυβάκια από πριν. Σκεπάζουμε με δύο φύλλα και τα λαδώνουμε. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία, απλώνοντας το υπόλοιπο κασέρι και το ζαμπόν.

Τέλος, σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα και απλώνουμε το μείγμα με τα αυγά.

Αν θέλουμε, προαιρετικά πασπαλίζουμε με σουσάμι.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσει (ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από τον φούρνο)

Καλή επιτυχία!

Χρυσές συνταγές

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ