Υλικά
- 400 γραμ. ψιλοκομμένες ή τριμμένες ντομάτες
- 16 κανελόνια
Για τη σάλτσα κιμά
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 500 γραμ. κιμά κοτόπουλο
- 1/2 φλ. τυρί τριμμένο που λιώνει
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 καρότο τριμμένο
- 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 κ.σ. πελτέ
- 1/2 φλ. κρασί ξηρό
- 1 δαφνόφυλλο
- 1 κλαδάκι θυμάρι
- 2 κρόκους
Για την εύκολη κρέμα τυριού
- 1 λίτρο γάλα
- 4 κ.σ. γεμάτες κορν φλάουρ
- 2 κ.σ. βούτυρο
- λίγο μοσχοκάρυδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 αυγό
- 1/2 φλ. τυρί τριμμένο που λιώνει
- 150 γραμ. τυρί κρέμα
Εκτέλεση
Σοτάρουμε τον κιμά στο λάδι να ροδίσει.
Προσθέτουμε τα λαχανικά να μαραθούν.
Προσθέτουμε τον πελτέ και τα μυρωδικά.
Σβήνουμε με το κρασί. Αλατοπιπερώνουμε.
Αφήνουμε να βράσει για 15′-20′ να πιει τα υγρά του. Αφήνουμε να κρυώσει.
Προσθέτουμε τους κρόκους και το τυρί. Γεμίζουμε τα ζυμαρικά με κουταλάκι η με τα δάχτυλα.
Για την κρέμα τυριού
Βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα εκτός από το τυρί και το αβγό. Αφήνουμε να δέσει και αλατοπιπερώνουμε στο τέλος.
Προσθέτουμε το αβγό και το τυρί και ανακατεύουμε με σύρμα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ºC.
Βάζουμε μια κουταλιά τριμμένη ντομάτα σε πυρίμαχο σκεύος. Προσθέτουμε 2 κουταλιές κρέμα. Βάζουμε επάνω τα γεμισμένα κανελόνια.
Καλύπτουμε με την υπόλοιπη τριμμένη ντομάτα και την υπόλοιπη κρέμα.
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30′. Ξεσκεπάζουμε και αφήνουμε να ροδίσει η επιφάνεια για 15′ περίπου.
argiro.gr