Συνταγή από το vitam.gr
Υλικά
1 πακέτο μακαρόνια
1 κουταλιά κορν φλάουρ
5 σκελίδες λιωμένο σκόρδο
1/2 ποτήρι Βιτάμ Culinesse
1 κύβος ζωμού βοδινού ή κότας
Αλάτι
Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
150 γραμμάρια τριμμένο κεφαλοτύρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια με τον κύβο, τα σουρώνουμε και τα διατηρούμε ζεστά. Φυλάμε και 2 φλιτζάνια από το υγρό, όπου έβρασαν.
Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε, ελαφρώς, το σκόρδο με μία κουταλιά Βιτάμ Culinesse, χωρίς να πάρει χρώμα.
Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε μισό φλιτζάνι από το νερό των μακαρονιών, το ρίχνουμε μαζί με το υπόλοιπο νερό των μακαρονιών στην κατσαρόλα με το σκόρδο. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε τη σάλτσα σκόρδου σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας, ώσπου να πήξει ελαφρά.
Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο Βιτάμ Culinesse σε ένα τηγάνι, ρίχνουμε μέσα το μισό τυρί και το αφήνουμε να πάρει χρώμα. Ζεματίζουμε μέσα στο τηγάνι τα μακαρόνια.
Ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα σκόρδου και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί.