Έκκληση Δημάρχου Κορινθίων στους δημότες να συμβάλουν στην πρόληψη πυρκαγιάς – “Να βρίσκεστε σε απόλυτη επαγρύπνηση!”

Με δεδομένη την δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το μεγαλύτερο μέρος της χώρας λόγω των πυρκαγιών , ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος απηύθυνε σήμερα το πρωϊ το παρακάτω κάλεσμα- έκκληση προς τους δημότες : 

“Η χώρα μας αυτή τη στιγμή βάλλεται από την πύρινη λαίλαπα. Υπάρχει μεγάλος αριθμός ενεργών μετώπων και διασπορά των πυροσβεστικών δυνάμεων. Αν συμβεί πυρκαγιά στο δήμο μας δεν θα υπάρχουν διαθέσιμα εναέρια μέσα κατά πάσα πιθανότητα. Το Συντονιστικό όργανο πολιτικής προστασίας συνεδρίασε σήμερα και επικαιροποίησε το σχέδιο πρόληψης και αντιμετώπισης πυρκαγιάς. Παρακαλώ τους δημότες να συμβάλουν και εκείνοι με κάθε τρόπο στην πρόληψη πυρκαγιάς.
Παρακαλώ να βρίσκονται σε απόλυτη επαγρύπνηση!
Να αποφεύγουν κάθε ενέργεια που θα μπορούσε να προκαλέσει πυρκαγιά.

Αν βρισκόμαστε στην ύπαιθρο ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες της πολιτικής προστασίας
https://www.civilprotection.gr/el/dasikes-pyrkagies
Δεν καίμε σκουπίδια ή ξερά χόρτα και κλαδιά
Δεν ανάβουμε υπαίθριες ψησταριές στα δάση ή σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα
Αποφεύγουμε εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (π.χ ηλεκτροκολήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που δημιουργεί σπινθήρα)
Δεν πετάμε αναμμένα τσιγάρα
Δεν αφήνουμε σκουπίδια στο δάσος, υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης.
Σεβόμαστε την απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση, ευπαθείς περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας (ΑΔΑ:6ΒΠΘ7Λ1-ΝΣΟ)
Δεν καταναλώνουμε άσκοπα νερό.
Ιδιαίτερη παράκληση στους κατοίκους ή επισκέπτες περιοχών πλησίον δασικών εκτάσεων να βρίσκονται σε ετοιμότητα άμεσης εκκένωσης (π.χ Αμόνι).
Ο Δήμος μας είναι σε επιφυλακή και έτοιμος να βοηθήσει στο έργο της πυροσβεστικής υπηρεσίας, όπως έχει πράξει σε όλα τα συμβάντα ως σήμερα.”

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ