Έκτακτο βοήθημα ή αλλιώς επιδότηση ειδικού σκοπού στις επιχειρήσεις  που παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή για τον μήνα Απρίλιο

H  κυβέρνηση δεν αφήνει αβοήθητους τους επιχειρηματίες που θα παραμείνουν κλειστοί τον Απρίλιο. Γι αυτό αποφάσισε να τους χορηγήσει ένα νέο έκτακτο επίδομα ειδικού σκοπού . Ισχύει για τις επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή για τον μήνα Απρίλιο . Αυτό ανακοίνωσε  σήμερα το πρωϊ ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. Το έκτακτο βοήθημα ή αλλιώς επιδότηση ειδικού σκοπού θα δοθεί με βάση τον τζίρο που είχαν οι επιχειρήσεις τον Απρίλιο του 2019 και όχι το 2020 αφού και πέρυσι ήταν με κατεβασμένα ρολά ενώ θα είναι μη επιστρεπτέο.

Ποιοι το δικαιούνται

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν,  οι επιχειρήσεις που απασχολούν έως 50 εργαζόμενους και έχουν κύριο ΚΑΔ ή ΚΑΔ με τα μεγαλύτερα έσοδα στους κλάδους και στις περιοχές όπου εφαρμόζονται περιοριστικά μέτρα κατά τη διάρκεια του Απριλίου, είναι δικαιούχοι αυξημένης αποζημίωσης ειδικού σκοπού, χωρίς να ληφθεί υπόψη το κριτήριο μείωσης τζίρου. Η αποζημίωση διαμορφώνεται ως εξής:

1.000 ευρώ για επιχειρήσεις που απασχολούν 0 έως 5 εργαζόμενους.

2.000 ευρώ για επιχειρήσεις που απασχολούν 6 έως 20 εργαζόμενους.

4.000 ευρώ για επιχειρήσεις που απασχολούν 21 έως 50 εργαζόμενους.

Για τις επιχειρήσεις στις οποίες εφαρμόζονται περιοριστικά μέτρα για λιγότερες από 15 ημέρες, η αποζημίωση θα αναλογεί στο ήμισυ των προαναφερόμενων ποσών. Αυτή η αποζημίωση: είναι μη επιστρεπτέα, είναι αφορολόγητη, ανεκχώρητη και ακατάσχετη στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων,  δεν υπόκειται σε οποιοδήποτε κράτηση, τέλος ή εισφορά,  δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς τη φορολογική διοίκηση και το Δημόσιο εν γένει, τους δήμους, τις περιφέρειες, τα ασφαλιστικά ταμεία ή τα πιστωτικά ιδρύματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ