Έργα 6.240.000 € προγραμματίζονται για τον Δήμο Βέλου – Βόχας – Επιβεβαίωσαν την άριστη συνεργασία τους Παπακυριάκος – Γκιολής

6.240.000 ευρώ  έχουν προϋπολογισμό τα έργα που προγραμματίζονται το επόμενο χρονικό διάστημα στον Δήμο Βέλου – Βόχας .

Για τα έργα αυτά  συζήτησαν , μεταξύ άλλων, ο Αντιπεριφερειάρχης Τάσος Γκιολής με τον δήμαρχο Βέλου – Βόχας Αννίβα Παπακυριάκο , στη συνάντηση εργασίας που είχαν χθες στο Δημαρχείο του Ζευγολατιού.

Όπως έγινε γνωστό, στην συνάντηση επαναβεβαιώθηκε η άριστη συνεργασία του δήμου Βέλου με την Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, αλλά και την έδρα της Περιφέρειας, ενώ εξετάστηκε και το οργανόγραμμα που έχει τεθεί.

Τα πιο πάνω έργα, τα οποία ήδη συζητήθηκαν ή θα συζητηθούν σύντομα στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία δημοπράτησης, είναι:

Ανάπλαση οδοποιίας παλαιάς εθνικής οδού Βραχατίου, Βοχαϊκού, Χαλκείου, Νεμέας (1.300.000 ευρώ)

– Γήπεδο Ζευγολατιού, αλλαγή χλοοτάπητα και κατασκευή εξέδρας 510 θέσεων (330.000 ευρώ)

– Έργα βελτίωσης και εκσυγχρονισμού αγροτικών υποδομών Βέλου (2.160.000 ευρώ)

– Κόμβος – πλατεία Μπολατίου (330.000 ευρώ)

– Κόμβοι παλαιάς εθνικής οδού στο Βραχάτι (1.920.000 ευρώ)

– Αρδευτικά έργα Σουληνάρι – Χαλκί (200.000 ευρώ).

Εξ άλλου, προετοιμάζονται από την Περιφέρεια για ένταξη σε χρηματοδοτικά προγράμματα έργα όπως, α) η ανάπλαση της χερσαίας ζώνης στον λιμένα Βραχατίου (2.500.000 ευρώ), β) τα αντιδιαβρωτικά σε Βραχάτι, Κοκκώνι, Νεράντζα, γ) οι αποκαταστάσεις στην παλαιά εθνική οδό, δ) οι αναπλάσεις κοινοχρήστων χώρων όπως η πλατεία Ζευγολατιού, ε) η ανάπλαση της γέφυρας Σουληναρίου και στ) τα συνολικά αντιπλημμυρικά έργα του δήμου (Ζαπάντη, Περιστερώνας, Ελληνοχώρι)

Τέλος, στον Δήμο Βέλου – Βόχας έχουν ήδη ολοκληρωθεί ο δρόμος Αγίας Μαρίνας στο Βέλο (500.000 ευρώ) καθώς και πολλά έργα καθαρισμών, διάβρωσης, μικρών αντιπλημμυρικών, αυλάκων (700.000 ευρώ).

Ο Δήμαρχος κ. Αννίβας Παπακυριάκος ευχαριστεί τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα καθώς επίσης και τον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας κ. Αναστάσιο Γκιολή για την άριστη συνεργασία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ