Ακρίβεια : Τί είπε ο Υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σρέκας: “…Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να δούμε τις τιμές των προϊόντων να σταθεροποιούνται και…”

φωτο αρχείου

Μιλώντας για την ακρίβεια και την οικονομία στη χώρα μας, ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας , ανέφερε στην ΕΡΤ μεταξύ άλλων ότι η προσπάθεια κατά της ακρίβειας συνεχίζεται μέχρι την αποκλιμάκωση του πληθωρισμού και οι έλεγχοι όσο και τα μέτρα τόνωσης ανταγωνισμού εντείνονται, επισημαίνοντας ότι «μπορεί να μην φαίνεται στην τσέπη ακόμα αλλά η δέσμη μέτρων που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση φέρνει σταδιακά αποτελέσματα». «Η σταθεροποίηση τιμών μειωμένων κατά 5% έχει “κλειδώσει” σε 1300 προϊόντα και θα ισχύει για 6 μήνες», είπε ο κ. Σκρέκας.

«Πολυπαραγοντικές οι αιτίες που οδηγούν στην ακρίβεια», είπε ακόμη ο Υπουργός

Η αύξηση του κόστους χρήματος, δηλαδή αύξηση των επιτοκίων, είναι ένας παράγοντας.

Η αύξηση του μισθολογικού κόστους γιατί οι μισθοί αυξάνονται και στην Ελλάδα και γενικά σε παγκόσμιο επίπεδο και αυτό συντελεί στο να έχουμε ακρίβεια.

Οι διαταραχές στις εφοδιαστικές αλυσίδες από τους πολέμους ήταν από τις βασικές αιτίες της ακρίβειας. Επίσης, τα αποτελέσματα της κλιματικής κρίσης και οι τεράστιες καταστροφές σε αγροτικές παραγωγές, όπως για παράδειγμα στο ελαιόλαδο, στα εσπεριδοειδή, στα πορτοκάλια, έχουν εκτινάξει τις τιμές βασικών προϊόντων για τη διατροφή, ιδίως για τη μεσογειακή διατροφή, πρόσθεσε ο Υπουργός Ανάπτυξης.

«Ως κυβέρνηση θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε και δεν θα σταματήσουμε μέχρι να δούμε τις τιμές των προϊόντων να σταθεροποιούνται και αν είναι δυνατόν να αρχίσουν και να μειώνονται κιόλας», πρόσθεσε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ