Βασίλης Νανόπουλος: ««Δεν αρκούν οι 150.000 ευρώ που μας δόθηκαν!». «Συνεχίζουμε να διεκδικούμε 1,5 εκ ευρώ για αντιπλημμυρικά έργα»

Δεν είναι ικανοποιημένος ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Βασίλης Νανόπουλος από το ποσό που διαθέτει το Υπουργείο  στην Περιφέρειά μας  για έργα στον οικιστικό ιστό του Δήμου και θα συνεχίζει να διεκδικεί , όπως αναφέρει ο ίδιος σε δηλώσεις του. Συγκριμμένα ο Δήμαρχος  συνεχίζει να ζητά έργα θωράκισης και ουσιαστικής προστασίας για τις περιοχές που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές και κατόπιν από τον ΙΑΝΟ, Αθίκια, Λουτρά Ωραίας Ελένης και Αλμυρή.

Ο Δήμαρχος χθες μετείχε σε σύσκεψη με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου  κ. Παναγιώτη Νίκα που επσκέφθηκε την Κόρινθο  και έθεσε στο τραπέζι συγκεκριμένα έργα που πρέπει να γίνουν στον οικιστικό ιστό και τα οποία , όπως τονίζει «ΔΕΝ έχουν προϋπολογιστεί στο κονδύλι που έδωσε το Υπουργείο στην Περιφέρεια.»

Και προσθέτει: «Εμείς ζητήσαμε συγκεκριμένα έργα, συγκεκριμένου ύψους, 1,5 εκ ευρώ για να γίνουν όσα πρέπει. Πήραμε 150 χιλιάδες  από το Υπουργείο κι αυτό δεν λύνει το πρόβλημα. Θα επανέλθουμε και θα επιμείνουμε. Τα έργα που πρέπει να γίνουν είναι δίκτυο αγωγού ομβρίων στα Λουτρά μέσα στον αστικό ιστό , έργα διάνοιξης  χειμάρρων, κατασκευή αυλάκων και ό,τι άλλο χρειάζεται για να μην έχουμε ξανά πλημμύρα στα  Αθίκια και την Αλμυρή. Αυτό δεν έγινε αντιληπτό από το Υπουργείο και σαν δήμος θα επανέλθουμε. Θα ζητήσουμε και πιστεύω να μας  στηρίξει και η Περιφέρεια ώστε τα έργα για τον αστικό ιστό που δεν έχουν περιληφθεί ως σήμερα , να περιληφθούν γιατί η σημερινή εξέλιξη  δεν μ ευχαριστεί καθόλου και δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα μελλοντικής πλημμύρας. Φυσικά και θα συνεργαστούμε με την περιφέρεια σε προγραμματική σύμβαση που ουσιαστικά είναι παραχώρηση επέμβασης σε χώρους του δήμου έστω και αν οι προτεραιότητες του δήμου είναι διαφορετικές.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ