Βασίλης Νανόπουλος: «Το μνημείο του Απ. Παύλου πρέπει να τοποθετηθεί στην κεντρική πλατεία!»

Κοινή συνέντευξηΤύπου με τον αγιογράφο Βλάση Τσοτσώνη παραχώρησε την Παρασκευή ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος παρουσιάζοντας το μνημείο που θα τοποθετηθεί, σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στην κεντρική πλατεία της πόλης, αφιερωμένο στον Απόστολο των Εθνών Παύλο.

Ο Δήμαρχος μίλησε για την «γέννηση» της συγκεκριμένης ιδέας, για την ένταξη της στο πρόγραμμα του συνδυασμού «Συμμαχία Πολιτών» από το 2014 , την επιλογή του χώρου αλλά και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν μετά την απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου για την αναγκαιότητα και τοποθέτηση του Μνημείου

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά: «Το μνημείο πρέπει να μπει στην κεντρική πλατεία της Κορίνθου η οποία θα προτείνω στο Δημοτικό Συμβούλιο να μετονομαστεί σε πλατεία «Αποστόλου Παύλου». Η αισθητική του μνημείου είναι εξαιρετική και τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου θα τιμήσουμε την εμπιστοσύνη των Κορινθίων οι οποίοι περιμένουν να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα το οποίο έχουν εγκρίνει! Όσοι αντιδρούν εκφράζουν μόνο τον εαυτό τους και όχι την πλειοψηφία των πολιτών οι οποίοι από το 2014 γνώριζαν την πρόταση μου αυτή, βρίσκεται στο πρόγραμμα του 2014 στην σελίδα 12  και σε ποσοστό 48,98 αυτό το πρόγραμμα το ενέκριναν. Αυτό έκαναν και το 2019! Μου έδωσαν την εντολή να υλοποιήσω το πρόγραμμα μου! Και αυτοί που σήμερα υποκριτικά το κατηγορούν, τότε ήταν μαζί μου! Και στήριζαν την ιδέα! Είμαστε μικρή κοινωνία και γνωριζόμαστε!  Όσοι αντιδρούν οφείλουν σεβασμό στην πλειοψηφία των Κορινθίων που θέλουν να υπάρχει στην πλατεία το Μνημείο και να μετονομαστεί σε πλατεία Απ. Παύλου.»

Βλ.Τσοτσώνης: “Η τέχνη μου «παντρεύει» την αγιογραφία με την σύγχρονη πραγματικότητα”

Ο Αγιογράφος κ.Βλάσης Τσοτσώνης , από την μεριά του παρουσίασε την πρόταση που έχει καταθέσει στον Δήμαρχο, ένα μνημείο τρισδιάστατο με έντονο το υδάτινο στοιχείο.   Ανέφερε μεταξύ άλλων: «Το έργο αυτό ελπίζω ότι θα είναι έντονη καλαίσθητη παρουσίαση και υπενθύμιση για όλους μας, γιατί κοινωνία χωρίς σεβασμό και αγάπη είναι μια ανειρήνευτη και προβληματική συγκατοίκηση ανθρώπων! Σας ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου δώσατε!»

Ο Δήμαρχος κλείνοντας την συνέντευξη ζήτησε απ όλους να προσεγγίσουν την δημιουργία και τοποθέτηση του μνημείου με καλή διάθεση αφού η υλοποίηση του θα δώσει στην Κόρινθο μελλοντικά την δυνατότητα ανάπτυξης μιας σειράς εκδηλώσεων με δυναμική παγκόσμιας αναφοράς. 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ