Γιώργος Ψυχογιός: «Αυτοί που έκλεισαν την Αγροτική, θεωρούν τώρα τους αγρότες «μπαταχτσήδες» και τους βομβαρδίζουν με εισπρακτικές.»

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης κατέθεσαν 56 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής του νομού μας , Γιώργος Ψυχογιός, για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες παραγωγοί λόγω των κόκκινων δανείων της πρώην ΑΤΕ.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου , οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τονίζουν  : « τις συνθήκες απόγνωσης, που λόγω της μηδενικής μέριμνας ή ρύθμισης από την κυβέρνηση, βιώνουν πάνω από 35.000 αγρότες, φυσικά πρόσωπα και αγροτικοί συνεταιρισμοί, εξαιτίας των «κόκκινων δανείων» ύψους 1,5 δισ. (που μαζί με τον εκτοκισμό αγγίζουν τα 4 δισ.), τα οποία είχαν χορηγηθεί, κυρίως, από την υπό εκκαθάριση Αγροτική Τράπεζα.

Άλλωστε, σύμφωνα με καταγγελίες πολλών αγροτικών συλλόγων της χώρας, δικηγορικές και εισπρακτικές εταιρίες καλούν αγρότες, είτε τηλεφωνικά είτε με επιστολές, για τα χρέη που έχουν από παλιά δάνεια από την πρώην ΑΤΕ, ζητώντας άμεση εξόφληση των παλαιών οφειλών τους. Αντίστοιχα υπάρχουν πολλές περιπτώσεις αγροτών-οφειλετών με χρέη και σε άλλους πιστωτές με αποτέλεσμα οι διαφορετικές ρυθμίσεις του κάθε φορέα να οδηγούν τους οφειλέτες σε έναν φαύλο κύκλο δόσεων, που στις περισσότερες περιπτώσεις οδηγεί στην απώλεια της ρύθμισης.»

«Σύμφωνα με τα παραπάνω οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητούν από τα συναρμόδια Υπουργεία να προβούν σε άμεσες ενέργειες και να δώσουν επαρκείς απαντήσεις στα εξής:

1.Ποια είναι η πρόθεση της κυβέρνησης και των συναρμόδιων Υπουργείων ώστε να υπάρξει συνεννόηση με το εκκαθαριστή  για την πορεία της εκκαθάρισης των αγροτικών δανείων και της ενημέρωσης των οφειλετών;

  1. Πώς σχεδιάζει η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει το ζήτημα των οφειλών (αγροτών, Συνεταιρισμών),για την πραγματική ανακούφιση του αγροτικού κόσμου από τις υφιστάμενες δανειακές υποχρεώσεις και  ποιο θα είναι το προτεινόμενο μοντέλο εξόφλησης;»

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ