Γ. Ψυχογιός, Χ. Κασίμης και Αλ. Αντωνίου επισκέφθηκαν το 3ο Γενικό Λύκειο Κορίνθου την πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας – Τί διαπίστωσαν  

«Τι ‘χες Νίκη, τι ‘χα πάντα: Τα σχολεία ξανάνοιξαν, τα προβλήματα παρέμειναν»

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία – αποτελούμενη από τον βουλευτή Γιώργο Ψυχογιό, τον συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής, Χαράλαμπο Κασίμη και τον υπεύθυνο Παιδείας, Αλέξανδρο Αντωνίου – επισκέφθηκε  χθες, πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας των Λυκείων,  το 3ο Γενικό Λύκειο Κορίνθου, σε μια προσπάθεια να αποτυπώσει την εικόνα των σχολείων την πρώτη μέρα της επαναλειτουργίας τους.

Αναφέρουν σχετικά, μεταξύ άλλων,  σε δελτίο Τύπου που εξέδωσαν: «Η πρώτη και βασική διαπίστωση είναι ότι –δυστυχώς– τα σχολεία ξανανοίγουν όπως έκλεισαν. Χωρίς επιπλέον προσλήψεις καθηγητών, χωρίς επιπλέον αίθουσες και με μικρό ποσοστό προσέλευσης των μαθητών/τριων της Γ’ Λυκείου, το οποίο δεν ξεπέρασε το 10%, στο σχολείο που επισκέφθηκε η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Παρά το γεγονός πως η κυβέρνηση είχε 21 εβδομάδες στην διάθεσή της να προχωρήσει σε έναν επανασχεδιασμό, έχοντας αντιληφθεί τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί κατά τις πρώτες εβδομάδες λειτουργίας (Σεπτέμβριος – Νοέμβριος), τίποτα δεν άλλαξε. ..»

«Σε ό,τι αφορά την ουσία της επανεκκίνησης της σχολικής χρονιάς, η διαδικασία των self-test, πέραν της προχειρότητας και της οσμής σκανδάλου, αποδείχτηκε πως αποτελεί μόνο επικουρικό εργαλείο προστασίας, με ποσοστό μάλιστα αποτυχίας 40%, και δεν συνιστά επ’ ουδενί ασπίδα για την εκπαιδευτική κοινότητα. Θα πρέπει ωστόσο, να καταγραφεί και ένα ακόμα γεγονός, ενδεικτικό του τρόπου με τον οποίο οργάνωσε η κυβέρνηση την φετινή σχολική χρονιά.»

«Ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε σήμερα ότι βρέθηκαν 613 μαθητές και εκπαιδευτικοί που ήταν θετικοί και δεν πήγαν σχολείο. Ο αριθμός αυτός είναι σοκαριστικός, αν σκεφτεί κανείς τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούσε η εκπαιδευτική κοινότητα το διάστημα που λειτούργησε. Δηλαδή πόσα παιδιά και καθηγητές, όλους τους μήνες που λειτουργούσαν τα σχολεία, πήγαν σε αυτά, μετέφεραν τον ιό στους συμμαθητές και τους συναδέλφους τους, αυτοί τον μετέφεραν στα σπίτια τους, στην οικογένειά τους και αυτοί σε άλλους; Εντελώς απροστάτευτοι…».

«Σκεφτείτε πόσοι άνθρωποι νόσησαν, πόσοι ταλαιπωρήθηκαν, πόσοι νοσηλεύτηκαν, πόσοι μπορεί και να πέθαναν, επειδή η κυβέρνηση δεν διέθεσε ποτέ μέχρι σήμερα self-test στους πολίτες και επειδή αρνήθηκε πεισματικά να μειώσει τους μαθητές, να αυξήσει τις αίθουσες, να προσλάβει εκπαιδευτικούς.»

«Ενώνουμε τη φωνή μας με την κραυγή αγωνίας μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών, που δεν είναι –και δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως– αναλώσιμοι. …

 

Είμαστε εδώ, για να απαιτήσουμε την αντιμετώπιση προβλημάτων που δημιούργησε ή όξυνε η πανδημία, με ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στα σχολεία όπως :

  • Άμεσα επαναλαμβανόμενα τεστ, τουλάχιστον ανά εβδομάδα σε όλα τα σχολεία με ευθύνη του ΕΟΔΥ.
  • Προτεραιότητα των εκπαιδευτικών και όσων εμπλέκονται με την εκπαιδευτική διαδικασία στον εμβολιασμό.
  • Μέτρα για την αραίωση των μαθητών ανά τάξη, με μέγιστο αριθμό 15 μαθητές/τμήμα.

Με παρεμβάσεις εντός κι εκτός Βουλής από την αρχή της πανδημίας θα συνεχίσουμε και στην Κορινθία να απαιτούμε ποιοτική, και ασφαλή παιδεία για όλους και όλες και θα υπερασπιστούμε τα πολλά και θετικά, που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έκανε για όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες και τη νεολαία αυτού του τόπου.

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κορινθίας»

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ