Δεν έμειναν ικανοποιημένοι από τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού και συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις αγρότες, κτηνοτρόφοι, μελισσοκόμοι αλλά και αλιείς

Ενισχύουν τα μπλόκα οι αγρότες δημιουργώντας νέα σε όλη την Ελλάδα, παρόλες μετά τις χθεσινές εξαγγελίες του Πρωθυπουργού. Οι αγρότες δεν ικανοποιήθηκαν, ως φαίνεται από τα μέτρα στήριξης που ανακοινώθηκαν, κυρίως την επιστροφή του Ειδικού φόρου κατανάλωσης για το αγροτικό πετρέλαιο για το 2024.

Έτσι δίνουν «ραντεβού» στην Agrotica, σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Το μεγάλο συλλαλητήριο έχει προγραμματιστεί για τις 12 το μεσημέρι.

«Ενισχύουμε τα μπλόκα συντονιζόμαστε πανελλαδικά, δεν κάνουμε βήμα πίσω αν δεν δικαιωθούμε. Συνεχίζουμε, θα νικήσουμε» τονίζει η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, σημειώνοντας πως «τα αιτήματα που διεκδικούμε σε κάθε νομό συμπυκνώνονται σε ένα και μοναδικό αίτημα. Διεκδικούμε στην επιβίωσή μας ως αγρότες, να παραμείνουμε στα χωριά και τις καλλιέργειες μας».

Αγρότες έχουν συγκεντρωθεί στην Καρδίτσα, τον Πλατύκαμπο , την Πτολεμαϊδα , το Κάστρο Βοιωτίας , την Κουλούρα Ημαθίας και το Δερβένι Θεσσαλονίκης  Επίσης, 100 τρακτέρ βρίσκονται στα Μουδανιά και τα Τρίκαλα, 70 στην Καλαμπάκα και 50 στην Επανομή.

Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι ενώ οι αλιείς παραμένουν με τα καΐκια τους στον όρμο της Θεσσαλονίκης, εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους στις διεκδικήσεις του κλάδου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ