Δύο ακόμη έργα, λίγο πριν λήξει η θητεία της, παρέδωσε στην Κορινθία η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Η γεμάτη σημασία φράση του Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα

Δύο ακόμη έργα, λίγο πριν λήξει η θητεία της, παρέδωσε σήμερα στην Κορινθία η Περιφερειακή Αρχή του Παναγιώτη Νίκα. Συγκεκριμμένα δύο αρδευτικά έργα που υλοποίησε η Περιφέρεια στον Δήμο Βέλου – Βόχας και στον Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.

Και όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας : “Οι άνθρωποι έρχονται και παρέρχονται στις θέσεις εξουσίας, το πλέον σημαντικό -όταν βρίσκονται στις θέσεις αυτές- είναι να αφήνουν έργο που βοηθά και συνδράμει στην ανάπτυξη του τόπου και στην ευημερία των ανθρώπων του.”

Ο κος Νίκας, παρέδωσε σήμερα το πρωί σε λιτές εκδηλώσεις παρουσία, μεταξύ άλλων, των αντιπεριφερειαρχών Χάρη Βυτινιώτη και ΠΕΠ/ΕΣΠΑ και ευρωπαϊκών προγραμμάτων Τάσου Γκιολή, καθώς και αιρετών , τα δύο έργα, από τον καθένα από τους δύο πιο πάνω δήμους  του νομού μας.

Συγκεκριμένα, από τον Περιφερειάρχη παραδόθηκαν αρδευτικά έργα α) στο Βέλο προϋπολογισμού 2.200.000 ευρώ, με κλειστούς αγωγούς συνολικού μήκους 7 χιλιομέτρων που θα εξυπηρετεί 2.500 στρέμματα με καλλιέργειες και β) στο Μελίσσι του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, για τον ΤΟΕΒ, ένας υπόγειος αγωγός, σύστημα ηλεκτρονικής υδροληψίας με κάρτα χρέωσης, όπως επίσης νέο αντλιοστάσιο και νέοι αυτοματισμοί, ένα έργο προϋπολογισμού περί το 1,7 εκατομμύρια ευρώ, το οποίο θα εξυπηρετεί την άρδευση σε 700 στρέμματα με καλλιέργειες.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Νίκας, στις πιο πάνω εκδηλώσεις, τόνισε ότι από την πλευρά της Περιφέρειας Πελοποννήσου έγιναν την τελευταία τετραετία πολλές ενέργειες προκειμένου να διευθετηθούν ζητήματα άρδευσης και ύδρευσης, ιδιαίτερα στην Κορινθία.

Παρατήρησε παράλληλα ο Περιφερειάρχης πως “ενώ αποτελεί αδιαμφισβήτητο γεγονός η λειψυδρία, η πολιτεία δεν ανταποκρίθηκε επαρκώς προκειμένου να δοθούν λύσεις -“υπάρχει η λίμνη Δόξα στην οποία εκκρεμεί ακόμα το αρδευτικό δίκτυο, ενώ παραμένουν οι εξαιρετικά αργοί ρυθμοί στο έργο του φράγματος Ασωπού, έργο που προορίζεται να δώσει επαρκείς λύσεις στο σοβαρό θέμα της διαχείρισης των υδάτων στην Κορινθία” σημείωσε ο Π. Νίκας.

Ταυτόχρονα εξέφρασε, την ελπίδα “να τελειώσει αυτές τις ημέρες η χρονίζουσα μελέτη για την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση της διάβρωσης στα παράλια του Κορινθιακού κόλπου”.

Καταλήγοντας, ο Π. Νίκας εξέφρασε ευχαριστίες προς τους συνεργάτες του στην Κορινθία για το έργο που παρήγαγαν, αλλά και το ενδιαφέρον που επέδειξαν στην διάρκεια της τελευταίας 4ετίας, όπως επίσης και προς τους δημάρχους των δύο δήμων για την εξαιρετική συνεργασία που είχαν με την Περιφέρεια -τον απερχόμενο δήμαρχο Βέλου – Βόχας Αννίβα Παπακυριάκο και τον επανεκλεγέντα δήμαρχο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Βλάση Τσιώτο, οι οποίοι ανταπέδωσαν τα εύσημα στον περιφερειάρχη Π. Νίκα.

Καταλήγοντας, ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στις “τεράστιες δυνατότητες της Κορινθίας” και δι’ ολίγων επισήμανε σειρά έργων που υλοποίησε ή δρομολόγησε η Περιφέρεια στο νομό μας, μεταξύ των οποίων η δημιουργία του πολιτιστικού – οικολογικού πάρκου εκατέρωθεν της μετρικής σιδηροδρομικής γραμμής, τα έργα οδικής ασφάλειας όπως οι 6 κόμβοι στην ευρύτερη περιοχή Λουτρακίου – Κορίνθου, η αναβάθμιση του Αστεροσκοπείου στο Κρυονέρι κ.α.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ