“Γλώσσες που αξίζει να μάθει ένας ενήλικας”

Δελτίο Τύπου 

“Κάτι στο οποίο όλοι μας μπορούμε να συμφωνήσουμε είναι ότι στις μέρες μας η γνώση των αγγλικών αλλά και πολλών ακόμα ξένων γλωσσών είναι απαραίτητη και πρόκειται για ένα τεράστιο προνόμιο στο επαγγελματικό ταξίδι του καθενός. Αν λοιπόν αναρωτιέστε αν είναι αργά να ξεκινήσετε να μαθαίνετε μια ξένη γλώσσα η απάντηση είναι σίγουρα όχι μιας και σε οποιαδήποτε ηλικία και αν βρίσκεστε, η γνώση μιας ακόμη γλώσσας θα σας φανεί απολύτως χρήσιμη. Εδώ θα βρείτε μερικές προτάσεις με γλώσσες που αξίζει να μάθετε αλλά και τους λόγους που η κάθε γλώσσα είναι πολύ χρήσιμη.

  • Αγγλικά 

Τα αγγλικά είναι μια γλώσσα αναγνωρισμένη σε παγκόσμιο επίπεδο και χρησιμοποιείται σε κάθε γωνιά του πλανήτη ενώ μπορεί να συνδέσει αμέτρητους πολιτισμούς, κουλτούρες αλλά και ανθρώπους. Σε ένα επαγγελματικό ταξίδι στο εξωτερικό ή και στις διακοπές σας σε μια ξένη χώρα τα αγγλικά πρόκειται να αποτελέσουν τον τρόπο επικοινωνίας σας ενώ ακόμα και όταν βρίσκεστε στην ίδια σας τη χώρα θα χρειαστεί πολλές φορές να χρησιμοποιήσετε τα αγγλικά είτε επειδή αναζητάτε κάποια πληροφορία στο διαδίκτυο είτε επειδή θέλετε να διαβάσετε ένα βιβλίο ή επειδή προσπαθείτε να μιλήσετε με κάποιον τουρίστα. Αξίζει λοιπόν να εγγραφτείτε σε ένα τμήμα αγγλικών για ενήλικες σε ένα φροντιστήριο ή να παρακολουθήσετε ένα διαδικτυακό μάθημα στο ίδιο σας το σπίτι, εμπλουτίζοντας τις γνώσεις σας.

  • Γαλλικά 

Μια ακόμα γλώσσα η οποία χρησιμοποιείται από πολλούς είναι φυσικά τα γαλλικά. Τα γαλλικά είναι η γλώσσα της γαστρονομίας, της μόδας, της κουλτούρας, της ποίησης αλλά και κάθε μορφής τέχνης και μέσα από αυτή έχετε την ευκαιρία να συνδεθείτε με καθετί από αυτά. Μαθαίνοντας γαλλικά δεν μαθαίνετε μόνο μια γλώσσα αλλά έρχεστε σε επαφή με την ιστορία και το πολιτισμό της χώρας ο οποίος είναι πραγματικά σπουδαίος. Βέβαια εκτός από τα προνόμια που έχετε ως άνθρωπος μαθαίνοντας γαλλικά και παίρνοντας ένα πτυχίο εκμάθησης της γλώσσας, έχετε επίσης στο χέρι σας ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα στην αγορά εργασίας. Όσες περισσότερες γλώσσες γνωρίζετε και όσα περισσότερα πτυχία κατέχετε, το βιογραφικό σας ξεχωρίζει ανάμεσα σε αμέτρητα άλλα και σας δίνει την ευκαιρία να κατακτήσετε πολύ καλές θέσεις εργασίας.

  • Κινέζικα

Τα κινέζικα είναι μια γλώσσα που ως γνωστόν έχει ένα μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας από τις υπόλοιπες, αλλά αυτό δεν σημαίνει όμως ότι πρέπει να διστάσετε και να μην προσπαθήσετε να μάθετε την γλώσσα αυτή από το μηδέν.  Όπως σίγουρα έχετε ακούσει και εσείς, τα κινέζικα είναι η γλώσσα του μέλλοντος μιας και το παγκόσμιο εμπόριο αλλά και η οικονομία της χώρας αυξάνονται με ραγδαίους ρυθμούς. Είναι λοιπόν μια πολύ έξυπνη κίνηση να ξεκινήσετε να μαθαίνετε τη γλώσσα όσο εκείνη κατακτά κάθε χώρα. Τα κινέζικά επίσης είναι μια γλώσσα στην οποία θα μάθετε να γράφετε όλους τους κινέζικους χαρακτήρες ή αλλιώς ιδεογράμματα. Τέλος εάν ασχολείστε με τον τουρισμό, τότε τα κινέζικα θα αποτελέσουν ένα τεράστιο προνόμιο για εσάς καθώς στην Ελλάδα δεχόμαστε πολλούς τουρίστες από την Κίνα αλλά λίγοι είναι οι άνθρωποι που γνωρίζουν τη δική τους γλώσσα, κάτι που θα σας κάνει περιζήτητους στον τουριστικό τομέα.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ