Είναι έτοιμη και θα παραδοθεί στο ΥΠ.ΕΣ στις 31 Μαρτίου η πρόταση της Περιφέρειας για τις εκδηλώσεις  εορτασμού της επετείου των 200 χρόνων από το 1821

Έτοιμη είναι η πρόταση της Περιφέρειας Πελοποννήσου  για τις εκδηλώσεις εορτασμού της επετείου των 200 χρόνων από το 1821 και θα παραδοθεί την προσεχή Τετάρτη 31 Μαρτίου στο Υπουργείο Εσωτερικών από τον Περιφερειάρχη. Για τη ακρίβεια ο Παναγιώτης Νίκας θα παραδώσει το τεχνικό δελτίο τής προς ένταξη στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” πρότασης της Περιφέρειας, στο Υπουργείο.

Ο εκτιμώμενος προϋπολογισμός των δράσεων ανέρχεται σε περίπου 1.00.000 ευρώ, με αυτές να αφορούν όλη την Περιφέρεια, εστιάζονται ωστόσο σε περιοχές ιστορικών γεγονότων, όπως λ.χ. Βαλτέτσι, Δημητσάνα, Δερβενάκια, Πολιανή, Μάνη. Σε αυτές περιλαμβάνονται πολλές με κυρίως ψηφιακό χαρακτήρα, καθώς και η παράσταση από το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας με το έργο “Καποδίστριας”, σε συνεργασία της Περιφέρειας με το ΔΗΠΕΘΕΚ και τον δήμο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Περιλαμβάνεται επίσης και η μετάβαση τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στην φετινή 85η Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης -εφόσον πραγματοποιηθεί, κάτι που εξαρτάται από τις εξελίξεις με την πανδημία της covid 19- όπου η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα είναι τιμώμενη για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Για το περιεχόμενο της πρότασης είναι ενήμερη και η πρόεδρος της Επιτροπής “Ελλάδα 2021” Γιάννα Αγγελοπούλου, πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης .

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ