Εγκαινιάστηκε η Σωφρονιστική Ακαδημία στον Κατάστημα Κράτησης Γυναικών Ελεώνα Θήβας -Θα λειτουργούν 2 Σχολές

φωτο αρχείου

Η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, κα Σοφία Νικολάου, εγκαινίασε σήμερα, Τετάρτη 7 Ιουλίου, τις εγκαταστάσεις της Σωφρονιστικής Ακαδημίας στο Κατάστημα Κράτησης Γυναικών Ελεώνα Θήβας.
Η Σωφρονιστική Ακαδημία, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο, θα λειτουργεί σε ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις εκπαίδευσης και διαμονής των σωφρονιστικών υπαλλήλων (ανδρών και γυναικών).
Επειτα από ενέργειες της Γενικής Γραμματείας ολοκληρώθηκαν άμεσα οι εργασίες καθώς και η προμήθεια του αναγκαίου υλικοτεχνικού εξοπλισμού για τις αίθουσες και τον χώρο κοιτωνισμού, δυναμικότητας 60 ατόμων.
Στην Ακαδημία θα λειτουργήσουν δύο Σχολές: α) η Σχολή Σωφρονιστικών Υπαλλήλων και β) η Σχολή Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης.
“Σκοπός της εκπαίδευσης είναι η επαγγελματική κατάρτιση, η ανάπτυξη των ψυχικών, πνευματικών, σωματικών ικανοτήτων και η καλλιέργεια επαγγελματικής συνείδησης των υπαλλήλων του κλάδου ΔΕ Φύλαξης και ΔΕ Εξωτερικής Φρούρησης Καταστημάτων Κράτησης, ώστε να καταστούν ικανοί να ανταποκριθούν με επάρκεια στα καθήκοντα τους.
Η Ακαδημία θα περιλαμβάνει προγράμματα βασικής (εισαγωγικής και δια βίου) εκπαίδευσης, επιμόρφωσης και μετεκπαίδευσης.”
Προβλέπεται, επίσης, η συνεργασία με τους αρμόδιους εκπαιδευτικούς και επιστημονικούς φορείς για την κατάρτιση του προγράμματος σπουδών και την οργάνωση σεμιναρίων, συνεδρίων και εργαστηρίων, με σκοπό την ενίσχυση του προσωπικού για την αναμόρφωση και τον εκσυγχρονισμό του σωφρονιστικού συστήματος.
Σε δηλώσεις της η Γενικής Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής τόνισε: «Ένα πάγιο αίτημα, για αναβάθμιση της εκπαίδευσης των εργαζόμενων στα Καταστήματα Κράτησης σε δικό του χώρο, παίρνει “σάρκα και οστά”. Θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις τα προγράμματα εκπαίδευσης, επιμόρφωσης και μετεκπαίδευσης των εργαζόμενων στα Καταστήματα Κράτησης προκειμένου να καταστούν ικανοί να ανταποκριθούν με επάρκεια στα καθήκοντά τους.
Ευχαριστώ όσους συνέβαλαν στη διαμόρφωση των εγκαταστάσεων και στην σύνταξη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Ευχαριστώ εκ των προτέρων θερμά και τους εργαζόμενους στα Καταστήματα Κράτησης που θα “αγκαλιάσουν” τον αναβαθμισμένο πλέον θεσμό της Σωφρονιστικής Ακαδημίας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ