Εκδήλωση για τον Κωνσταντινοπολίτη Αρχαιολόγο Θεόδωρο Μακρίδη στην αίθουσα «Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης» του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Κορίνθου (Ιωνία)

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Γέφυρες 2022-2024: Άνθρωποι-Ιστορίες-Μνήμες», το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου (Ι.Λ.Μ.Κ.), το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας (ΕΦ.Α.ΚΟΡ.) οργανώνουν, σε συνεργασία με τη Μικρασιατική Στέγη Κορίνθου, εκδήλωση αφιερωμένη στον Κωνσταντινοπολίτη  Αρχαιολόγο Θεόδωρο Μακρίδη, το Σάββατο 6 Απριλίου 2024 (ώρα 19:00), στην αίθουσα «Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης» του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Κορίνθου (Ιωνία Κορίνθου).

Λίγα λόγια για τον Θεόδωρο Μακρίδη αναφέρει το δελτίο Τύπου: “Ο Θεόδωρος Μακρίδης (1872-1940) διακρίθηκε ως Αρχαιολόγος στα όρια της τότε Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, εργάστηκε για πολλά χρόνια στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κωνσταντινούπολης και διετέλεσε διευθυντής στο Μουσείο Μπενάκη, όπου και συνέβαλε σημαντικά στη διοικητική και εκθεσιακή του οργάνωση.”

Για το έργο και την προσφορά του Θεόδωρου Μακρίδη θα μιλήσει η ερευνήτρια, κ. Σούλα Μπόζη. Την εκδήλωση θα προλογίσει η κ. Βασιλική Ευστρατιάδου, Πρόεδρος της Μικρασιατικής Στέγης Κορίνθου, ενώ  η χορωδία της Μικρασιατικής Στέγης Κορίνθου θα αποδώσει παραδοσιακά μικρασιατικά τραγούδια.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Ιστορικό-Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου, στο τηλέφωνο 27410 25352 (καθημερινά, εκτός Σαββατοκύριακου, 08:00-13:30).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ