Εξασφαλίστηκαν τα χρήματα: Ο Δήμος Βέλου – Βόχας θα φτιάξει Ψηφιακό Μουσείο Σταφίδας – Τρισδιάστατη παρουσίαση και εικονική περιήγηση

Χρηματοδοτήθηκε η δημιουργία Ψηφιακού Μουσείου για τη Σταφίδα στο Δήμο Βέλου-Βόχας

Ψηφιακό Μουσείο για τη σταφίδα θα φτιάξει ο Δήμος Βέλου – Βόχας, αφού εξεσφάλισε την σχετική χρηματοδότηση . Το μουσείο αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό έργο που θα αναδείξει μια σπουδαία ιστορική περίοδο της περιοχής, όπως τονίζει ο Δήμος. Το έργο αφορά στην δημιουργία ενός Ψηφιακού Μουσείου Σταφίδας, το οποίο θα επικεντρώνει στο ρόλο της και την καλλιέργειά της κατά τον 19ο αιώνα, και την περίοδο της Επανάστασης.
Το Ψηφιακό Μουσείο που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» με 74.500€ θα περιλαμβάνει μια τρισδιάστατη παρουσίαση για την καλλιέργεια, την επεξεργασία, την τυποποίηση και την μεταφορά της σταφίδας όπου ο χρήστης θα μπορεί να περιηγηθεί στον εικονικό χώρο ελεύθερα.
Ο χρήστης/επισκέπτης του Μουσείου θα έχει τη δυνατότητα με τη χρήση νέων τεχνολογιών (VR γυαλιά, επαυξημένη πραγματικότητα) να εξερευνήσει τα στοιχεία που θα περιλαμβάνει ο ιστότοπος, αλλά και να κοινοποιήσει επιλεγμένες σκηνές της εικονικής περιήγησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Παράλληλα, στο Ψηφιακό Μουσείο Σταφίδας θα παρέχεται ηλεκτρονική αφήγηση, αλλά και δύο παιχνίδια με σχετική θεματολογία προκειμένου να αξιοποιηθεί το περιεχόμενο και για εκπαιδευτικούς σκοπούς, όπως μας ενημερώνει μέσω του F ο Δήμαρχος Αννίβας Παπακυριάκος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ