Επιμελητήριο Κορινθίας: Επιδότηση έως 18.000€ για κάθε γυμναστήριο & παιδότοπο – Διαδικτυακή ενημέρωση από την Δ.Ε.Π και τα Επιμελητήρια

φωτο αρχείου

Χθες Τετάρτη 14 Ιουλίου από τη Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων (ΔΕΠ) και τα Επιμελητήρια Πελοποννήσου, Ιόνιων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας πραγματοποιήθηκε  εκδήλωση  διαδικτυακά για την παρουσίαση της δράσης επιχορήγησης υφιστάμενων επιχειρήσεων γυμναστηρίων, παιδότοπων .

Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Πελοποννήσου και Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας κος Πιτσάκης Παναγιώτης, ο οποίος, σύμφωνα με την ενημέρωση απο το Επιμελητήριο, τόνισε ότι «στη τρέχουσα υγειονομική συγκυρία οι επιχειρήσεις γυμναστηρίων και παιδότοπων, έχουν πληγεί από την πανδημία ίσως περισσότερο από κάθε άλλη επαγγελματική δραστηριότητα. Οι επιχειρήσεις αυτές, είναι από τις τελευταίες δραστηριότητες που επαναλειτούργησαν αλλά ακόμα ο κίνδυνος είναι ορατός, και δεν εννοώ μόνο λόγο της απρόβλεπτης εξέλιξης της πανδημίας αλλά και λόγο ότι οι πελάτες «διστάζουν» να επιστρέψουν στους χώρους των γυμναστηρίου και παιδότοπων με αποτέλεσμα να εκφράζονται φόβοι βιωσιμότητας αυτών των επιχειρήσεων».

Επιπλέον ο κ. Πιτσάκης υπογράμμισε ότι το πρόγραμμα επιχορήγησης αποτελεί σημαντικό βήμα στήριξης των επιχειρήσεων καθώς ενισχύει ένα μεγάλο μέρος μελλοντικών λειτουργικών δαπανών, με επιδότηση που μπορεί να φτάσει τα 18.000 ευρώ ανά επιχείρηση και συνολικό προϋπολογισμό 16 εκατ. Ευρώ, όμως προκειμένου να «σταθούν στα πόδια τους» κατά την επανεκκίνηση των δραστηριοτήτων τους θα πρέπει να ενισχυθούν με επιπλέον μετρά – η διατήρηση των μειωμένων ενοικίων και η μείωση του ΦΠΑ είναι κάποια από αυτά, τόνισε. 

Εισηγητής στην e-ημερίδα ήταν ο υπεύθυνος της Δράσης κος Μουμούρης Σπύρος και συντονιστής ο κος Γκοτσούλιας Βασίλης από το τμήμα δημοσιότητας της ΔΕΠ.
Όπως αναφέρει το Επιμελητήριο,  “το πρόγραμμα θα είναι ανοικτό έως την Τετάρτη 28/07/2021 και ώρα 17:00. Οι επιλέξιμοι ΚΑΔ, στους οποίους θα πρέπει να δραστηριοποιούνται οι δυνητικά ωφελούμενες επιχειρήσεις (κύριοι ΚΑΔ ή ΚΑΔ με τα μεγαλύτερα έσοδα σύμφωνα με το φορολογικό έντυπο Ε3 του έτους 2019) είναι οι: 93.13.10 Υπηρεσίες γυμναστηρίων, 93.13.10.01 Υπηρεσίες γυμναστηρίου ειδικών γυμναστικών (αεροβικής, πιλάτες, γιόγκα κλπ), 93.13.10.02 Υπηρεσίες γυμναστηρίου ενόργανης ή μη γυμναστικής, 93.11.10.04 Υπηρεσίες πίστας καρτ, 93.29.19.05 Υπηρεσίες παιδότοπου.
Για πληροφορίες σχετικά με την δράση μπορείτε να επικοινωνείτε με το Επιμελητήριο Κορινθίας – Περιφερειακό Γραφείο ΔΕΠ , 2741024464 (924, 923), email: korinthia@diaxeiristiki.gr”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ