Ηλεκτροκίνητα ποδήλατα το επόμενο “βήμα” στον Δήμο Κορινθίων – Τί είπε ο Δήμαρχος Β. Νανόπουλος στη συνέντευξη Τύπου

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Νανόπουλος, ενημέρωσε για την βούληση του Δήμου να επεκταθούν οι θέσεις δημοτικών πάρκινγκ, αλλά και πολλές από αυτές να αποκτήσουν πρίζες φόρτισης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.
Παρών ήταν και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Παναγιώτης Σπύρου ο οποίος ασχολείται και επαγγελματικά με το ποδήλατο και κλήθηκε να βοηθήσει τη δημαρχία στην προσπάθεια της μετάβασης στη βιώσιμη μετακίνηση. Γι αυτό θα υποβάλλει προτάσεις σχετικά με την χρήση των υπαρχόντων ποδηλατοδρόμων, αλλά και την απόκτηση στόλου δημοτικών ποδηλάτων για το κοινό, τόσο ηλεκτρικών, όσο και απλών.
Στη συνέχεια ο κ. Νανόπουλος ενημέρωσε για δύο ακόμη έργα που “τρέχουν” στον Δήμο.

€867.000 ευρώ έχουν ήδη εγκριθεί για την επέκταση της ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης των πολιτών. Θα είναι γρήγορο για τον πολίτη, θα λειτουργήσουν καλύτερα οι υπηρεσίες και θα ελαφρύνει ο κυκλοφοριακός φόρτος στην πόλη, είπε ο Δήμαρχος και έφερε σαν παράδειγμα την Πολεοδομία. Οι φάκελοι, είπε, είναι διάσπαρτοι και δύσκολα βρίσκονται. Θα ψηφιοποιηθούν και θα ανακτώνται ηλεκτρονικά απευθείας από τους πολίτες με τους σχετικούς κωδικούς, όπως ειπώθηκε . Επίσης έχει εγκριθεί το Μουσικό Σχολείο, καθώς και το Ψηφιακό Μουσείο για την ανάδειξη της ιστορίας της Κορίνθου.

Να σημειώσουμε πως , όπως έγινε γνωστό από τον Δήμο , “η υποβληθείσα πρόταση χρηματοδότησης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» (ΕΥΔ/ΕΠ-ΥΜΕΠΕΡΑΑ), Άξονας Προτεραιότητας 14: «ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ – ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΡΩΝ (ΤΣ)», είναι απολύτως συμβατή και συμπεριλαμβάνεται στα ΜΕΤΡΑ και στις ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ του 𝝨𝞆𝝴𝝳ί𝝾𝞄 𝝗𝝸ώ𝞂𝝸𝝻𝝶ς 𝝖𝞂𝞃𝝸𝝹ής 𝝟𝝸𝝼𝝶𝞃𝝸𝝹ό𝞃𝝶𝞃𝝰ς (𝝨.𝝗.𝝖.𝝟.) 𝞃𝝾𝞄 𝝙ή𝝻𝝾𝞄 𝝟𝝾𝞀𝝸𝝼𝝷ί𝞈𝝼, το οποίο έχει ήδη ολοκληρωθεί και βρίσκεται σε διαδικασία έγκρισης.”. Το ποσό της χρηματοδότησης είναι 310.000 €.

Για την υλοποίηση του συγκεκριμένου project αλλά και ευρύτερα έργων που άπτονται του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, ο δήμαρχος Κορινθίων συνέστησε ομάδα εργασίας με επικεφαλής τον κ.Παναγιώτη Σπύρου,ενώ τα μέλη που συνιστούν την ομάδα στο σύνολό της είναι:
Χριστόφορος Κεφάλας
Γιώργος Κονδύλης
Βάκης Περιβολάρης
Κωνσταντίνος Σταμάτης
Θοδωρής Βασιλακόπουλος
Γιώργος Λιάκουρας

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ