Η Γ.Γ Έρευνας και Τεχνολογίας μετονομάζεται σε Γ.Γ Έρευνας και Καινοτομίας – Χρ. Δήμας: “Είναι μια συμβολική κίνηση η οποία φανερώνει το πώς οραματιζόμαστε την Ελλάδα του αύριο.»

Φωτογραφία αρχείου με τον Γενικό Γραμματέα Έρευνας και Καινοτομίας Αθανάσιο Κυριαζή

Την είδηση μας «δίνει» ο Υφυπουργός Χρίστος Δήμας και αφορά το Υπουργείο του. Ο Κορίνθιος πολιτικός αναφέρει μεταξύ άλλων  στην σελίδα του στο F :

«Η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας αλλάζει σελίδα και μετονομάζεται σε Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας. Η μεταφορά της ΓΓΕΤ από τις δομές του Υπουργείου Παιδείας στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων σηματοδότησε την αρχή για την υλοποίηση του σχεδιασμού μας που είναι η αποτελεσματικότερη σύνδεση της εγχώριας παραγόμενης έρευνας με την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα.

Παρότι η χώρα μας παρουσιάζει αξιόλογες επιδόσεις σε ανταγωνιστικά προγράμματα έρευνας και τεχνολογίας και σημειώνει υψηλή βαθμολογία στους αντίστοιχους ευρωπαϊκούς δείκτες ο χώρος της καινοτομίας στην Ελλάδα δεν είχε την αντίστοιχη συμβολή και τις ανάλογες επιδόσεις.

Σήμερα, η ανάδειξη ενός νέου οικονομικού μοντέλου ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας μέσω της καινοτομίας αποτελεί για την Κυβέρνηση στρατηγική προτεραιότητα. Τον τελευταίο 1,5 περίπου χρόνο έχουμε κάνει σημαντικά βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση. Είμαστε ακόμα στην αρχή, έχοντας να διανύσουμε αρκετό δρόμο μπροστά μας….

Η μετονομασία της ΓΓΕΤ σε Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας είναι μια συμβολική κίνηση η οποία φανερώνει το πώς οραματιζόμαστε την Ελλάδα του αύριο.»

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ