Η Κόρινθος εντάχθηκε σήμερα στο Παγκόσμιο Δίκτυο «Learning Cities» – Β.Νανόπουλος: «Επενδύουμε στον Πολιτισμό, τον Τουρισμό και την Εκπαίδευση»

Πρωτιά για την Κόρινθο σε διεθνές επίπεδο! Η πρωτεύουσα του νομού μας είναι από σήμερα μέλος του  Παγκόσμιου Δικτύου  Unesco «Οι Πόλεις που μαθαίνουν»! Η υποψηφιότητα της Κορίνθου είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ που εγκρίθηκε από ολόκληρη τη χώρα στο Δίκτυο των 55 νέων συνολικά πόλεων που εντάχθηκαν για το έτος 2020 από 27 χώρες του κόσμου!

Σήμερα το μεσημέρι  πραγματοποιήθηκε η τελετή ένταξης των νέων μελών με τον  Δήμαρχο  κ.Βασίλη Νανόπουλο  να μεταφέρει την ικανοποίηση του για την ένταξη αυτή, να παρουσιάζει την πόλη και να καταγράφει τα οφέλη μιας  τέτοιας συμμετοχής για την πρωτεύουσα Κόρινθο και το δήμο Κορινθίων συνολικά. Δήλωσε :  «Η Κόρινθος είναι μια πόλη με μεγάλη ιστορία και πολλά υποσχόμενο μέλλον! Στο δήμο μας έχουμε τρείς πυλώνες, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και τον τουρισμό. Αυτό είναι το όραμά μας για την πόλη και επενδύουμε σε αυτούς τους τρείς πυλώνες και προς τούτο ελπίζουμε πως με την στήριξη του Δικτύου «Learning cities» θα υιοθετήσουμε τις καλύτερες πρακτικές και θα τις εφαρμόσουμε ώστε να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των δημοτών της πόλης μας. Θα μοιραστούμε με τις άλλες πόλεις του δικτύου τις δικές μας καλύτερες πρακτικές, όλα όσα «έρχονται» από τη μακρά ιστορία και την εκπαίδευση μας»

Ο Δήμος τονίζει ακόμη πως «η Κόρινθος με την ιδιότητα μέλους, εντάσσεται σε ένα παγκόσμιο δίκτυο του οποίου στόχος είναι η υποστήριξη και η επιτάχυνση της πρακτικής της διά βίου μάθησης.» Τελικός στόχος  μια πόλη χωρίς αποκλεισμούς, ασφαλή, ανθεκτική που έχε ι ως όραμα την κοινωνική συνοχή, την οικονομική και πολιτιστική ευημερία, την βιώσιμη ανάπτυξη.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ