Θα παρθούν νέα μέτρα άν υπάρξει πίεση στο σύστημα Υγείας; Τί απάντησε ο Υπουργός

Αναφορικά με το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων για την πανδημία ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μιλώντας στο Open δήλωσε:

«Πρώτα από όλα περιμέναμε ότι θα υπήρχε και αύξηση του κορονοϊού λόγω της κινητικότητας, συνολικά στην Ευρώπη. Ήταν κάτι το αναμενόμενο. Το θέμα είναι κατά πόσο αυτή η αύξηση των κρουσμάτων επηρεάζει το εθνικό σύστημα Υγείας.

Στους μεν σκληρούς δείκτες δεν το επηρεάζει, οι διασωληνώσεις είναι πολύ μικρότερες, πολύ λιγότερες από αυτές που είναι στα όρια το εθνικό σύστημα Υγείας, δηλαδή κινούμαστε αυτή τη στιγμή κάτω από τις 100 και φανταστείτε ότι η δυνατότητά μας σε κλίνες ΜΕΘ είναι 600 κλίνες ΜΕΘ άρα κινούμαστε με μια ασφάλεια ως προς τους σκληρούς δείκτες.

Υπάρχει άνοδος στις απλές νοσηλείες. Συνεχώς βλέπουμε ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχει μια αύξηση στις απλές κλίνες που μας κάνει να βλέπουμε τα μοντέλα μας πως μπορεί να πιεστούν οι απλές κλίνες, δεν θα πιεστεί το σύστημα ακόμα και στις απλές κλίνες.

Θα υπάρξουν και κάποιες βαρύτερες νοσηλείες, αλλά αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι το κύμα και με τα δεδομένα που έχουμε και από τις άλλες χώρες που πέρασαν το έκτο κύμα θα είναι ένα τέτοιο κύμα που δεν θα πιεστεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Και υπ΄ αυτή την έννοια δεν θα χρειαστεί να παρθούν μέτρα.

Είμαστε σε επιφυλακή και σε πλήρη παρακολούθηση.

Αυτή τη στιγμή όμως δεν έχει καταργηθεί η μάσκα υπό την έννοια ότι ο άλλος δεν μπορεί να τη φοράει. Έχει καταργηθεί το διοικητικό μέτρο.

Πιστέψτε με, αυτή τη στιγμή δεν μπορούν οι κοινωνίες να λειτουργούν συνεχώς με διοικητικά μέτρα. Ερχόμαστε και λέμε κάτι ξεκάθαρο που το λένε οι επιστήμονες ότι κατ’ αρχήν, δίνουμε τη δυνατότητα της πλήρους κινητικότητας, από εκεί και πέρα όπου υπάρχει συγχρωτισμός, ειδικά σε κλειστούς χώρους, που βέβαια κλειστοί χώροι στην Ελλάδα από τώρα μέχρι το Σεπτέμβριο το αντιλαμβανόμαστε όλοι, είναι πολύ περιορισμένοι.

Εάν υπάρξει πίεση στο σύστημα, που πιθανολογούμε ότι τέτοια πίεση θα υπάρξει τους φθινοπωρινούς μήνες, προφανέστατα θα εξετάσουμε με έναν ήπιο τρόπο ένα χρειαστεί να παρθούν και κάποια μέτρα, αλλά η λογική από εδώ και πέρα είναι, να πηγαίνουμε σε στοχευμένες ομάδες, στοχευμένα μέτρα και όχι σε οριζόντιες λογικές».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ