“Καθημερινά περίπου 1 στα 3 κρούσματα αφορά σε παιδιά ηλικίας κάτω των 17 ετών..” Χρειάζεται συστηματικός έλεγχος των παιδιών

Αναφερόμενη στην πορεία της επιδημίας στα παιδιά σχολικής ηλικίας δυο εβδομάδες μετά, σχεδόν τρεις , μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, μιλώντας στα Μ.Μ.Ε η καθηγήτρια Παιδικής Λοιμωξιολογίας κ. Παπαευαγγέλλου, είπε μεταξύ άλων στις 30 Σεπτεμβρίου :

“​Σήμερα, με τον συστηματικό έλεγχο παιδιών σχολικής ηλικίας, με δύο αυτοδιαγνωστικούς ελέγχους την εβδομάδα, καθημερινά περίπου 1 στα 3 κρούσματα αφορά σε παιδιά ηλικίας κάτω των 17 ετών. Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι σήμερα- και τρεις εβδομάδες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς- ο αριθμός των κρουσμάτων στους εφήβους μας 12 έως 18 ετών παραμένει σημαντικά χαμηλότερος από αυτόν που βλέπαμε τον Αύγουστο.

​Αυτό όμως που έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία να γίνει κατανοητό είναι ότι η ανάλυση των δεδομένων ανά Περιφερειακή Ενότητα δείχνει ξεκάθαρα ότι αύξηση των κρουσμάτων σε παιδιά σχολικής ηλικίας παρατηρείται αποκλειστικά και μόνο σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη του ενήλικου πληθυσμού,όπου έχουμε αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου.

​Τα σχολεία, με άλλα λόγια, αποτελούν τον καθρέφτη της κοινότητας. Ο συστηματικός έλεγχος των παιδιών βοηθά σημαντικά στην αποτύπωση της πορείας της πανδημίας.

Σύμφωνα με τα δεδομένα ιχνηλάτησης του ΕΟΔΥ, επικρατεί ενδοοικογενειακή μετάδοση και έτσι βλέπουμε σε περιοχές με αυξημένο αριθμό κρουσμάτων στα σχολεία, να έχουμε επίσης αυξημένο αριθμό κρουσμάτων στις ηλικίες 35 με 45 που είναι οι γονείς των παιδιών που πάνε σχολείo…”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ