Καθολικά τεστ στους κρατούμενους και στο προσωπικό τις επόμενες ημέρες – Ελεγχόμενη μέχρι σήμερα η κατάσταση

«Από τις 20 Οκτωβρίου έως σήμερα εντοπίστηκαν συνολικά 66 κρούσματα (59 σε κρατούμενους και 7 σε σωφρονιστικούς υπαλλήλους), ενώ όλοι οι «θετικοί» κρατούμενοι είναι ασυμπτωματικοί και μόλις ένας νοσηλεύεται σε νοσοκομείο αλλά για αιτία που δεν συνδέεται με τον κορονοϊό.».

Τα παραπάνω τόνισε η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, αναφέροντας ακόμη πως η κατάσταση χαρακτηρίζεται ελεγχόμενη.

Η κα Νικολάου επισκέφθηκε τη Δευτέρα τις φυλακές Διαβατών στη Θεσσαλονίκη. Συναντήθηκε με τη διεύθυνση των φυλακών, εργαζόμενους και εκπροσώπους των κρατουμένων και τόνισε ότι από την πρώτη μέρα λαμβάνονται μέτρα εντός του καταστήματος κράτησης και το τελευταίο διάστημα διενεργήθηκαν περισσότερα από 200 τεστ από τον ΕΟΔΥ.
Όπως είπε: «Η κατάσταση είναι, παρόλο που σας φαίνεται παράξενο και παράταιρο, ελεγχόμενη». Ανακοίνωσε ακόμη ότι τις επόμενες μέρες σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ θα γίνουν καθολικά τεστ, τόσο στους κρατούμενους όσο και στο προσωπικό, «για να έχουμε πλήρη εικόνα τί γίνεται στη φυλακή». «Γίνονται απολυμάνσεις κάθε μέρα, έχει χορηγηθεί υγειονομικό υλικό (μάσκες, γάντια, αντισηπτικά) σε κρατούμενους και σωφρονιστικούς υπαλλήλους και ό,τι χρειαστεί θα δοθεί προκειμένου να μην υπάρξει περαιτέρω διασπορά του ιού μέσα στη φυλακή», επισήμανε η ίδια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ