Ματίνα Παγώνη: «Πρέπει να προσπαθήσουμε μέσα το Σεπτέμβριο να φτάσουμε το ποσοστό του 75%-80% στους εμβολιασμούς για να είμαστε ασφαλείς..”

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση», τόνισε για ακόμη μια φορά την μεγάλη σημασία του εμβολιασμού για να αναχαιτιστεί η πανδημία του κορωνοϊού στη χώρα μας . Επίσης αναφέρθηκε στα προληπτικά μέτρα που πρέπει να παρθούν μετά την επιστροφή των πολιτών από τα νησιά και την περίπτωση του θανάτου πλήρως εμβολιασμένου.

Όπως δήλωσε αν δεν γίνουν οι εμβολιασμοί τότε άτομα με υποκείμενα νοσήματα θα βρεθούν σε ΜΕΘ σημειώνοντας πως είναι επικίνδυνη η μετάλλαξη Δέλτα και ότι δεν έχει ηλικίες. «Έχουμε δει πόσο επιθετική είναι στους νέους και σε ηλικίες από 14 ετών και πάνω», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ επεσήμανε πως από σήμερα ξεκινάνε δύσκολες ημέρες με την επιστροφή των ταξιδιωτών από τα νησιά . Σημείωσε πως μετά την επιστροφή θα πρέπει να κάνουν πρώτα το τεστ και να περιμένουν 3 -4 ημέρες στο σπίτι πριν πάνε να αγκαλιάσουν τους δικούς τους. Όπως υπογράμμισε δεν έχουμε άλλο όπλο επιστρέφοντας από τα νησιά εκτός από τον εμβολιασμό προκειμένου να είμαστε ελεύθεροι.

Το Φθινόπωρο

Η κ. Παγώνη ανέφερε πως μπαίνοντας στο Φθινόπωρο και επειδή δεν πετύχαμε στόχο των εμβολιασμών θα είναι δύσκολα τα πράγματα. Σημείωσε πως δεν πρέπει να φτάσουμε τα 6000 ή τα 8000 κρούσματα γιατί το σύστημα Υγείας θα πιεστεί και δεν πρόκειται να αντέξει. «Πρέπει να προσπαθήσουμε μέσα το Σεπτέμβριο να φτάσουμε το ποσοστό του 75%-80% για να είμαστε ασφαλείς γιατί ανοίγουν σχολεία και Πανεπιστήμια» είπε .

Για τον θάνατο του πλήρως εμβολιασμένου
Για τον πρώτο θάνατο πλήρως εμβολιασμένου για τον κοροναϊό στη χώρα μας, ο οποίος δεν είχε υποκείμενα νοσήματα, η ίδια ανέφερε πως πρόκειται για μια ξεχωριστή περίπτωση συγκριτικά με τους εμβολιασμούς που έχουν γίνει που είναι πάρα πολλοί σε όλον τον κόσμο. Όπως είπε: «Ένα από τα ελάχιστα περιστατικά που συμβαίνει. Κανένας δεν ξέρει τον οργανισμό του κάθε ασθενή που έχει ιδιαιτερότητες μέσα σε αυτά τα πλαίσιο μπορεί να υπάρχουν 2,4 ή 5 εξαιρέσεις», είπε χαρακτηριστικά.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here