“Μαύρη” εργασία διαπίστωσε η Οικονομική Αστυνομία μετά από ελέγχους σε επιχειρήσεις και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Από την Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας της Ελληνικής Αστυνομίας πραγματοποιήθηκαν  έλεγχοι για την τήρηση της ασφαλιστικής – εργατικής και φορολογικής νομοθεσίας.

Στο πλαίσιο αυτό την τελευταία εβδομάδα, κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, πραγματοποίησαν ελέγχους σε επιχειρήσεις και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Κατά τους ελέγχους, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ,  διαπιστώθηκαν: σε καφέ-εστιατόριο-μπαρ η μη έκδοση (22) αποδείξεων, ενώ βρέθηκαν να απασχολούνται (8) εργαζόμενοι για τους οποίος δεν επεδείχθη πίνακας προσωπικού, σε εστιατόριο βρέθηκαν να απασχολούνται (2) εργαζόμενοι που δεν ήταν καταχωρημένοι στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού,
σε καφέ – αναψυκτήριο βρέθηκαν να απασχολούνται (4) εργαζόμενοι εκτός του δηλωθέντος ωραρίου εργασίας, σε εταιρεία διαχείρισης χώρων υγειονομικού ενδιαφέροντος βρέθηκε να απασχολείται εργαζόμενος που δεν ήταν καταχωρημένος στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού.
Στις πρώτες δύο περιπτώσεις οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής.
Επιπλέον, από κοινού με υπαλλήλους της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας και αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε κέντρο διασκέδασης, όπου επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ για υπέρβαση του επιτρεπόμενου ορίου πελατών, κατ’ εφαρμογή των μέτρων αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ