Μια σημαντική ενημερωτική εκδήλωση του Επιμελητηρίου Κορινθίας στη φετινή Δ.Ε.Θ

Κατά την διάρκεια της φετινής Δ.Ε.Θ, στην οποία συμμετείχε, το Επιμελητήριο Κορινθίας  πραγματοποίησε μια σημαντική εκδήλωση  την Κυριακή 12 Σεπτμεβρίου , με θέμα ”Κατάρτιση και Πιστοποίηση Γνώσεων και Δεξιοτήτων Εργαζομένων στον Ιδιωτικό Τομέα της Εφοδιαστικής Αλυσίδας σε 1250 εργαζόμενους ”.

Όπως αναφέρει το Επιμελητήριο, “σκοπός της ημερίδας  ήταν να γίνει μια σύντομη παρουσίαση του προγράμματος ”Κατάρτιση και Πιστοποίηση Γνώσεων και Δεξιοτήτων Εργαζομένων στον Ιδιωτικό Τομέα της Εφοδιαστικής Αλυσίδας», που στοχεύει στην εξασφάλιση της ενημέρωσης για τη συγχρηματοδότηση των πράξεων του Έργου από το ΕΚΤ στο πλαίσιο υλοποίησης του συγκεκριμένου Επιχειρησιακού Προγράμματος, στην ευρύτερη δυνατή διάδοση των πράξεων του Έργου, στην προβολή των αποτελεσμάτων των δράσεων, στην ευαισθητοποίηση των συντελεστών των τοπικών κοινωνιών και στη διεύρυνση της δικτύωση μεταξύ των δυνητικών ωφελουμένων και των τοπικών αγορών εργασίας.”

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας κ. Παναγιώτης Πιτσάκης,  ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής του Επιμελητηρίου Κορινθίας, κ. Παναγιώτης Λουζιώτης και ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Χρίστος Δήμας. Ο κ. Δήμας στο λόγο του έκανε ειδική μνεία στην αναπτυξιακή πολιτική της κυβέρνησης, στα θέματα καινοτομίας και στήριξης νεοφυών επιχειρήσεων αλλά και στις προοπτικές που διαφαίνονται στον τομέα των logistics και των μεταφορών στο Νομό Κορινθίας.  Ένα σύντομο χαιρετισμό πραγματοποίησε και ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής.

Το λόγο στην συνέχεια πήρε η Γενική Γραμματέας Βιομηχανίας κα Θέμιδα Ευτυχίδου και έπειτα ο καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Γεώργιος Δουκίδης . Τέλος, ο Διευθυντής της Αναπτυξιακής του Επιμελητηρίου Κορινθίας, κ. Σωτήρης Κοροβήλος, ενημέρωσε για τη δομή του προγράμματος, την πορεία υλοποίησης του, τα οικονομικά αποτελέσματα για τους ωφελούμενους αλλά και το πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα της εκπαίδευσης των εργαζομένων στα θέματα των μεταφορών.

Στην εκδήλωση δήλωσε το παρόν η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Υπεύθυνη για θέματα εκπαίδευσης, κ. Κόρκα – Κώνστα Αθήνα και ο εντεταλμένος σύμβουλος εξειδικευμένων θεμάτων Π.Ε. Κορινθίας, κ. Γεώργιος Οικονόμου.

Μέσα από την ημερίδα τονίστηκε η σημασία της εκπαίδευσης και της ενδυνάμωσης του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας μέσω των προγραμμάτων εκπαίδευσης και κατάρτισης, καθώς και η σημασία του έργου της επιμελητηριακής κοινότητας να σταθεί αρωγός προς την κατεύθυνση των αναπτυξιακών ευκαιριών της χώρας μας μέσω των προγραμμάτων εκπαίδευσης.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ