Μια σημαντική νέα χρηματοδότηση εξασφάλισε ο Δήμος Σικυωνίων

Μια σημαντική νέα χρηματοδότηση εξασφάλισε ο δήμος Σικυωνίων και αφορά στην αναβάθμιση, επέκταση και εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων του βιολογικού καθαρισμού και της επεξεργασίας λυμάτων, καθώς και στην επαναχρησιμοποίηση του επεξεργασμένου νερού για αρδευτικούς σκοπούς.

Το σχετικό κονδύλι  φθάνει τα 6 εκατομμύρια ευρώ και εγκρίθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε συνεργασία με το Ταμείο Ανάκαμψης.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος, «πρόκειται για ένα έργο που συμβάλλει αποφασιστικά στην αειφόρο ανάπτυξη του δήμου Σικυωνίων και εντάσσεται στον γενικότερο σχεδιασμό της προστασίας του περιβάλλοντος, της ισόρροπης ανάπτυξης και της διαφύλαξης των φυσικών πόρων, όπως είναι το νερό. Με την αειφόρο διαχείριση και την κυκλική οικονομία μπορούμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για ένα καλύτερο μέλλον βασισμένο στην πράσινη ανάπτυξη και στον σεβασμό του αστικού πολιτισμού μας στο φυσικό περιβάλλον.

Παράλληλα, η εξοικονόμηση νερού σε μια εποχή που οι πόροι μειώνονται και οι αγρότες μας βρίσκονται σε δεινή θέση, είναι παραπάνω από επιτακτική. Γι’ αυτό οι προσπάθειές μας για χρηματοδότηση έργων εξοικονόμησης και εξασφάλισης νερού είναι συνεχείς, επίμονες και εργώδεις». Παράλληλα ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Νίκο Ταγαρά για «την συνεχή συμπαράστασή του και την δυναμική υποστήριξή του σε όλες τις δίκαιες διεκδικήσεις χρηματοδοτήσεων του δήμου Σικυωνίων».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ