Νέο Πρόγραμμα, από τις αρχές του 2021, θα επιδοτεί την λιανική πώληση για την δημιουργία e- shop

Τα καταστήματα λιανικής πώλησης θα έχουν την δυνατότητα να επιδοτηθούν μέσα από ένα νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ, για να δημιουργήσουν το δικό τους eshop . Σύμφωνα με κυβερνητικές εξαγγελίες, το νέο πρόγραμμα αναμένεται σ τις αρχές του έτους.

Παράλληλα υπάρχει και το Πρόγραμμα που θα «τρέξει» μέσα στις επόμενες μέρες που επιδοτεί την αγορά εξωτερικών θερμαντικών σωμάτων για τον κλάδο της εστίασης. Σύμφωνα με τον κ. Παπαθανάση  – Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης, «δεν είναι απαραίτητο να αγοραστούν τώρα οι εξωτερικές θερμάστρες. Μπορεί ο επιχειρηματίας να τις είχε αγοράσει από το πρώτο lockdown και τώρα απλώς να προσκομίσει ό,τι τιμολόγια έχει και να πληρωθεί».

Σε ό,τι αφορά στο άνοιγμα της αγοράς, ο κ. Παπαθανάσης δήλωσε, μιλώντας στον ΣΚΑΙ ότι πέρα από το αυριανό άνοιγμα των εποχικών καταστημάτων με χριστουγεννιάτικα είδη, δεν έχουν αποφασιστεί οι ημερομηνίες για τα υπόλοιπα, ωστόσο όπως είχε γίνει και στο πρώτο lockdown, θα ακολουθήσουν κομμωτήρια και βιβλιοπωλεία. «Δεν είναι στην πρόθεση της κυβέρνησης να έχει οικονομία- φυσαρμόνικα», ξεκαθάρισε προσθέτοντας ότι εντός της εβδομάδας, ανάλογα με την πορεία των κρουσμάτων, θα συζητηθεί το άνοιγμα των υπόλοιπων καταστημάτων.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ