Ξεκινούν αυστηροί έλεγχοι στα ελαιοτριβεία -«Κανένα ελαιοτριβείο δεν θα λειτουργήσει χωρίς να διαθέτει τις απαιτούμενες προϋποθέσεις»

«Κανένα ελαιοτριβείο δεν θα λειτουργήσει χωρίς να διαθέτει τις απαιτούμενες από τον νόμο προϋποθέσεις». Αυτό το μήνυμα στέλνει η Περιφερειακή Αρχή Πελοποννήσου  για τις επιχειρήσεις που ετοιμάζονται να ξεκινήσουν την δουλειά τους για φέτος και δίνει ιδιαίτερη έμφαση στα πυρηνελαιουργεία.

Στο πλαίσιο προστασίας της δημόσιας Υγείας και τήρησης των κανόνων, ξεκινούν αυστηροί έλεγχοι από τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Περιφέρειας στα ελαιοτριβεία ως προς την συμμόρφωσή τους στην άδεια λειτουργίας τους, ιδιαίτερα σε όσα από αυτά έχουν επιδοτηθεί να μετατραπούν σε διφασικά, καθώς ορισμένα φέρεται ότι έχουν επανέλθει σε τριφασική λειτουργία, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Π.Π. Μάλιστα για το θέμα έγινε την Τρίτη σύσκεψη υπό τον Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα. Όπως τόνισε ο περιφερειάρχης ειδικότερα, τα ελαιοτριβεία θα ελέγχονται αν λειτουργούν όπως έχουν επιδοτηθεί -ως διφασικά δηλαδή-, ενώ έλεγχοι θα γίνονται ακόμα και κατά την παράδοση του πυρήνα στα πυρηνελαιουργεία.

Παράλληλα, θα υπάρχει συνεργασία και με το Λιμενικό Σώμα προκειμένου να προστατευθεί το περιβάλλον, δήλωσε ο περιφερειάρχης σημειώνοντας μεταξύ άλλων:

«Προτάσσουμε πάντα την δημόσια Υγεία. Έχουμε συγκεντρώσει όλα τα απαραίτητα στοιχεία, δεν θα ανοίξει κανένα πυρηνελαιουργείο χωρίς να διαθέτει τις απαιτούμενες από τον νόμο προϋποθέσεις».

Τέλος, ο περιφερειάρχης επισήμανε ότι η Περιφέρεια εργάζεται και για την προώθηση της διαδικασίας για χρήση του πυρήνα της ελιάς ως εδαφοβελτιωτικό , αναφέροντας: «Επισήμως ως Περιφέρεια ζητούμε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος να ορίσει τις προδιαγραφές για την εν λόγω χρήση».

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ