Οι μαθητές Γυμνασίου στο Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων λένε: «Τέλος τα πλαστικά μίας χρήσης – Στήριξέ τους

Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας υλοποιεί τη μαθητική δράση με τίτλο «Τέλος τα πλαστικά μίας χρήσης!», προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές, αναδεικνύοντας οικολογικές πρακτικές για τον περιορισμό των επιπτώσεων των πλαστικών μίας χρήσης.

Στη δράση που εξελίσσεται από τον Μάρτιο, συμμετείχαν 9 ομάδες μαθητών των γυμνασίων του Δήμου. Πιο συγκεκριμένα, μας ενημερώνει ο Δήμος, οι μαθητές έστειλαν φωτογραφικό υλικό, είτε με είδη πολλαπλών χρήσεων, είτε με πρακτικές που έχουν αντικαταστήσει τα προς κατάργηση υλικά. Με αυτόν τον τρόπο, είχαν την ευκαιρία να εκφραστούν καλλιτεχνικά, ενώ ταυτόχρονα να ευαισθητοποιήσουν τους συμπολίτες γύρω από την προστασία του περιβάλλοντος και τη σπουδαιότητα της επανάχρησης των υλικών.

Το σύνολο των φωτογραφιών των μαθητών έχουν αναρτηθεί στην ειδική σελίδα «Σχολεία» της δημοτικής πλατφόρμας ανακύκλωσης, όπου τα εγγεγραμμένα μέλη της πλατφόρμας μπορούν να δηλώσουν την προτίμησή τους.

Συγκεκριμένα:Κάθε χρήστης μπορεί να επιλέξει έως και 3 εικόνες. Κάθε χρήστης μπορεί να επιλέξει μόνο 1 φορά

Στο τέλος της δράσης όλες οι συμμετοχές θα λάβουν έπαινο συμμετοχής.

Ο δήμος  καλεί όλους και ιδιαίτερα τους γονείς, να στηρίξουν την προσπάθεια των μαθητών δηλώνοντας την προτίμησή τους στα έργα που λαμβάνουν μέρος στη Σχολική Δράση Ανακύκλωσης. Τα έργα θα προβάλλονται στην πλατφόρμα έως την Δευτέρα 10 Μαΐου 2021.

Περισσότερες πληροφορίες στην  σελίδα του δήμου στο F .

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ