Ομιλία στη Βουλή- Γιώργος Ψυχογιός: «Αντί για στήριξη φέρνετε λουκέτα και ανεργία στον ελληνικό λαό για το 2021»

Κατά την τοποθέτηση του στη Βουλή , στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2021, ο  βουλευτής  του νομού μας και τομεάρχης Μετανάστευσης και Ασύλου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Ψυχογιός ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Πρόκειται για έναν ιδεοληπτικό προκλητικό προϋπολογισμό που δεν  αντιστοιχεί σε χώρα που βρίσκεται σε τέτοια οικονομική αστάθεια λόγω της πανδημίας. Συνάδει με την αίσθηση που έχει η Κυβέρνηση για την πραγματικότητα που υπάρχει εκεί έξω αλλά και την εξόφθαλμη εύνοια σε λίγους και ισχυρούς. Ο Πρωθυπουργός και τα στελέχη της ΝΔ πάσχουν από έλλειψη ενσυναίσθησης του δράματος που βιώνουν οι πολίτες και ο κόσμος που σφίγγει τα δόντια. Αδιαφορούν για το γκρέμισμα της κοινωνικής συνοχής που επιτελούν με τη ραγδαία αύξηση των λουκέτων, των απολύσεων και των κοινωνικών ανισοτήτων.»

Ο βουλευτής τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι βουλευτές του είναι «στην πρώτη γραμμή και δείχνουν με τρόπο ουσιαστικό την στήριξη τους στους ανθρώπους που πλήττονται, όπως έγινε και με την πρόσφατη επίσκεψη στο νοσοκομείο και στις δομές Υγείας της Κορίνθου για τους ανθρώπους που επιχειρούν εκεί. Μέσα από δράσεις ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει ανθρώπους σε κέντρα κράτησης και φυλακές που η Κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει, στηρίζει τις δομές αλληλεγγύης και μέσα από αυτές άπορες οικογένειες και συνολικά τις τοπικές κοινωνίες».

Και πρόσθεσε: «Μόνη Ελπίδα είναι η αλλαγή του σχεδίου και η ανάπτυξη με ισχυρό και αποτελεσματικό κοινωνικό κράτος. Επένδυση στην εργασία και τα εργασιακά δικαιώματα, τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, της τεχνολογίας και της καινοτομίας. Η ύφεση 11,7% στο τρίτο τρίμηνο του 2020 φέρνει τη χώρα στην τελευταία θέση της Ευρώπης και η ύφεση 10,5% συνολικά για τη χρονιά θα είναι μια από τις υψηλότερες στην Ευρώπη.»

Με την ιδιότητα του τομεάρχη για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής άσκησε κριτική στα σημεία του προϋπολογισμού που αφορούν το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, ενώ κλείνοντας την παρέμβασή του ο κος Ψυχογιός ανέφερε: «Μέσα από τον προϋπολογισμό αυτόν και το σύνολο των δικαιωμάτων ατομικών και κοινωνικών που πάντα υπάρχουν σε ένα προϋπολογισμό, φαίνεται, δυστυχώς, ότι εδώ υπάρχει μία επικράτηση μιας συγκεκριμένης σχολής σκέψης της νεοφιλελεύθερης, αυτής του Σικάγο, που βλέπει ως εμπόρευμα σχεδόν τα πάντα, που βλέπει τις ανισότητες ως νομοτέλεια. Και που εμείς λέμε ότι εντός και εκτός Βουλής είναι υποχρέωσή μας μαζί με τις κοινωνικές συμμαχίες να τα ανατρέψουμε αυτά, με ριζοσπαστικές προτάσεις, απολύτως όμως εφαρμόσιμες, να υπερασπιστούμε την κοινωνική πλειοψηφία και να διασφαλίσουμε

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ